Home Bots & Business UVD Robots zet de grote vloot autonome desinfectierobots in bij school in de VS

UVD Robots zet de grote vloot autonome desinfectierobots in bij school in de VS

door Pieter Werner

Blue Ocean Robotics, fabrikant van autonome desinfecterende robot UVD-robots uitgerust met UV-C-licht, gaat bij de Gallup McKinley County Schools (GMCS) in New Mexico 37 UVD-robots leveren om te helpen bij de bestrijding van het Coronavirus en andere infectieziekten.

“COVID heeft een grote tol geëist van onze gemeenschap. De veiligheid van onze studenten en personeel, het ontwikkelen van een plan om ze allemaal zo veilig mogelijk terug naar school te brengen, is onze eerste zorg ”, aldus Michael Hyatt, hoofdinspecteur van Gallup McKinley. “We wilden een grotere desinfectieoplossing voor de langere termijn, door een beschermingslaag toe te voegen die oppervlakken en de lucht in onze gebouwen zou desinfecteren en jarenlang COVID, verkoudheid, griep en infectieziekten zou helpen bestrijden.”

Infrastructuurvraagstukken

GMCS is een gemeenschap met veel plattelandsgebieden met infrastructuurproblemen die virtueel leren een uitdaging maken, ongeveer 1.500 studenten hebben thuis geen internet. De wijk leidt ook veel leerlingen uit het speciaal onderwijs op die beter leren in de klas.

“In tegenstelling tot stationaire desinfectierobots is de UVD-robot een volledig autonome robot. Het integreert UV-C-licht om te desinfecteren tegen virussen en bacteriën op oppervlakken en in de lucht, en doodt 99,99 procent van de micro-organismen binnen ongeveer 10 minuten in elke kamer die het desinfecteert, ”aldus Claus Risager, CEO van Blue Ocean Robotics.

Grondige beoordeling

“We hebben UVD-robots geselecteerd na een grondige beoordeling van talloze desinfecterende robots”, aldus Hyatt. “UVD Robots voldeed aan al onze vereisten, inclusief technische uitmuntendheid, volwassenheid en trackrecord, kwaliteit van implementatie, technische ondersteuning en onderhoud, en algehele waarde.”

“We zijn verheugd om aan te kondigen, wat volgens ons de grootste inzet is van autonome desinfectierobots in elk schooldistrict in de VS”, aldus Per Juul Nielsen, CEO van UVD Robots. “We zijn vereerd om met GMCS samen te werken om verder te gaan dan COVID, door desinfectie van ziekenhuiskwaliteit naar het schooldistrict te brengen.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant