Home Bots & Business ServiceNow neemt RPA-startup Intellibot over

ServiceNow neemt RPA-startup Intellibot over

door Marco van der Hoeven

ServiceNow neemt Intellibot over, een robotic process automation (RPA)-startup in Hyderabad, India. Intellibot breidt de core workflow-mogelijkheden van ServiceNow uit door repetitieve taken te automatiseren met intelligente end-to-end automatisering. ServiceNow is van plan om de mogelijkheden van Intellibot native in het Now Platform in te bouwen om klanten in staat te stellen gemakkelijker te integreren met zowel moderne als verouderde systemen om de productiviteit te verhogen en bestaande inspanningen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) te versterken.

Deze overname ondersteunt de activiteiten van ServiceNow op de Indiase markt, een van de snelstgroeiende markten van het bedrijf. Het bedrijf is van plan om tegen het eerste kwartaal van 2022 twee nieuwe datacenterfaciliteiten in India te ontwikkelen. India herbergt het op een na grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van ServiceNow en is een groeiende talenthub voor de organisatie. ServiceNow is van plan zijn personeelsbestand in het land de komende drie jaar te verdubbelen.

Intellibot werd in 2015 opgericht door CEO Raghu “Alekh” Barli, CTO Srikanth Vemulapalli en COO Kushang Moorthy. ServiceNow verwacht de overname van Intellibot in het tweede kwartaal van 2021 af te ronden. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Misschien vind je deze berichten ook interessant