Home Bots in Beeld Profiel van innovatie in RPA: WA Customs

Profiel van innovatie in RPA: WA Customs

Genomineerd voor de Softbot Awards

door Marco van der Hoeven

Bij WA Customs, een douane-expediteur die actief is in Nederland en België, helpt een software-robot die is neergezet door Yarado met het facturatieproces. Vanwege Brexit liep het bij WA Customs al enige tijd storm, en personeel was nergens te krijgen. De administratieve druk nam daardoor significant toe, en de medewerkers voelden die druk.Daar heeft de robot verandering in gebracht.

Voor elke document dat WA Customs verwerkt moet een apart dossier aangemaakt worden, en voor elk dossier weer een aparte factuur. Het repetitieve werk van tarieven genereren, facturen opmaken en mailen zijn echter bij uitstek activiteiten die een digitale medewerker ook kan doen. Dat is dan ook de taak geworden van de softwarerobot.

In de oude situatie moesten twee administratieve medewerkers van WA Customs vier uur per dag besteden aan het wegwerken van facturen.  Softwarerobot Merrtie heeft dit proces zo goed als overgenomen, en niet minder dan tien tot twaalf standaardstappen uit het proces gehaald. De medewerkers van WA Customs zijn nu nog maar een half uur per dag kwijt aan het factureren.

Concreet zorgt de robot voor een besparing van twintig uur per week. Met een tijdsbesparing van 45 procent is de douanepartij er operationeel dus enorm op vooruit gegaan. En de vrijgespeelde uren kunnen ingezet worden waar er een tekort aan mensen is. Operationeel kon het bedrijf dus groeien zonder meer medewerkers aan te nemen.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant