Home Bots in Society Profiel van innovatie in RPA: Gemeente Huizen

Profiel van innovatie in RPA: Gemeente Huizen

Genomineerd voor de Softbot Awards

door Marco van der Hoeven

De gemeente Huizen maakt bij het proces rond de aanvraag van een energietoeslag gebruik van een softbot, gebouwd in UiPath ReFramework. Bij dit proces neemt de robot het proces over direct nadat de consulent tot een besluit is gekomen. De software doet een administratieve check, zorgt voor dossiervorming en zet de uitbetalingen klaar.

De softbot controleert of door consulent verwerkte zaken administratief correct zijn. Als dat zo is gaat hij door met dossiervorming. Als dat niet zo is gaat de zaak terug op naam van de consulent, en krijgt de consulent een e-mail met zaaknummer en de reden van uitval.

De softbot zorgt er zo voor dat administratieve lasten verminderen, en zorgt ervoor dat de regeling energietoeslag snel uitbetaald kan worden aan inwoners. Daarnaast wordt uitval efficiënt opgelost door het automatisch terugzetten en de reden van de uitval er meteen bij te vermelden.

Het gehele proces van controleren en afhandelen van de zaak, nadat de consulent de aanvraag behandeld heeft, is hiermee geautomatiseerd. Dit levert veel tijd op. Het vermindert werkdruk voor consulenten, waardoor ze meer tijd hebben voor de inwoner.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant