Home Bots in Society Profiel van innovatie in RPA: Gemeente Lelystad

Profiel van innovatie in RPA: Gemeente Lelystad

Genomineerd voor de SoftBot Awards

door Pieter Werner

De Gemeente Lelystad is genomineerd voor de SoftBot Awards. Deze nominatie komt na de implementatie van een efficiënt en geautomatiseerd systeem dat het inboeken van WOZ-bezwaren en beroepen aanzienlijk heeft vereenvoudigd.

Dankzij deze geautomatiseerde aanpak heeft de gemeente een enorme vermindering van administratief werk kunnen realiseren. Het systeem zorgt voor het automatisch inboeken van de bezwaren en het verzenden van ontvangstbevestigingen en taxatieverslagen naar de betreffende WOZ-bureaus. Bovendien is het nu mogelijk om aanvullende documenten, zoals motiveringen, taxatierapporten en uitspraken, eenvoudig te uploaden.

Een van de meest opmerkelijke functies van het systeem is de mogelijkheid om in bulk grieven voor het horen van verschillende adressen aan te leveren via een Excel-bestand. Ondanks het grote aantal adressen dat in deze bestanden kan worden opgenomen, is de robot in staat om individuele splitfiles te maken en deze automatisch te uploaden. Als een bezwaar al is ingeboekt of als het bezwaar betrekking heeft op meerdere adressen, wordt dit geregistreerd en komt het in de uitval terecht.

Misschien vind je deze berichten ook interessant