Home Bots in Society Grootste Nederlandse tech-spelers pakken coronacrisis aan met hackathon

Grootste Nederlandse tech-spelers pakken coronacrisis aan met hackathon

door Marco van der Hoeven

Dit weekend komt de snelgroeiende wereldwijde beweging #hackthecrisis naar Nederland. Vrijwilligers van de Nederlandse startup- en tech-community onder leiding van TNW en Innofest organiseren van 3 tot en met 5 april een online hackathon om met innovatieve oplossingen te komen om de corona-pandemie te bestrijden.

Tienduizenden mensen

Sinds de #hackthecrisis-beweging twee weken geleden in Estland werd geboren, is er wereldwijd een groeiend aantal hackathons georganiseerd, waarbij tienduizenden mensen zijn betrokken. Aanstaande zondag kiest een jury onder leiding van Boris Veldhuijzen van Zanten, CEO bij TNW, de winnende oplossingen van de Nederlandse editie.

Pandemie

COVID-19 heeft onze wereld op zijn kop gezet. Als wereldwijde gemeenschap worden we geconfronteerd met enkele van de belangrijkste gezondheids-, zakelijke en economische uitdagingen die we de afgelopen decennia op elk continent hebben gezien. Een wereldwijde pandemie vraagt ​​om wereldwijde actie, en geïnspireerd door de #hackthecrisis wereldwijde beweging bij Garage48 – TNW, StartupAmsterdam, Innofest en nog veel meer Nederlandse startup- en innovatieleiders, leiden in Nederland de leiding met hun eigen Hack The Crisis-initiatief.

48 uur

Projectleider Sebastien Toupy, van TNW:”We organiseren deze hackathon om oplossingen te vinden voor meerdere problemen die door het coronavirus zijn veroorzaakt. Ons team neemt contact op met experts en innovators op alle gebieden; van beleidsmakers tot zorgprofessionals, maar ook van ontwerpers, ingenieurs en startups. In 48 uur bouwen de deelnemers aan oplossingen die lokaal snel getest kunnen worden en die met hulp van de juiste partners op schaal kunnen worden geïmplementeerd om levens te redden en te verbeteren ”.

Women in AI

TNW, Innofest, StartupAmsterdam, Startupbootcamp, GoodUp, Brain Fuel, Women in AI, Hoax, SmartCamels, coronacommunitycare.nl en EY organiseren vanaf 3 april in het weekend een door vrijwilligers geleide online innovatiemarathon. Deelnemers in heel Nederland en daarbuiten zullen werken aan het ontwikkelen van oplossingen voor enkele van de grootste uitdagingen waar we nu als wereldwijde gemeenschap voor staan. Op zondag 5 april 2020 kiest een deskundige jury onder leiding van Boris Veldhuijzen van Zanten, CEO van TNW, de winnende oplossingen op basis van hun potentiële impact en beloont ze fondsen en middelen voor verdere ontwikkeling.

Kans

Michel van der Wal, Creative Director bij EY, is een groot voorstander van het initiatief: “We denken dat Hack the Crisis een geweldige kans is om te laten zien hoe de digitale gemeenschap kan samenwerken om oplossingen te creëren die de mensheid mogelijk uit deze crisis kunnen helpen. . Dit illustreert perfect hoe we allemaal samen kunnen werken aan een betere werkende wereld. ”

Deelnemers, mentoren en partners

Nederlandse en internationale organisaties kunnen als deelnemer, mentor of partner deelnemen aan de Hack the Crisis hackathon. Deelnemers komen in teams bijeen om te helpen bij het creëren van innovatieve oplossingen om deze crisis aan te pakken. Mentoren begeleiden de deelnemende teams en helpen hun impact te maximaliseren. Partners helpen bewustzijn te creëren door inhoud te delen via hun kanalen en geld en in natura prijzen te verstrekken voor de winnende oplossingen. We zijn vooral op zoek naar meer experts en uitdagingen uit de zorgsector.

Innovators

De organisatoren streven ernaar om een langetermijn-platform te creëren voor innovators uit de technische en creatieve sector rond dit gemeenschappelijke thema. Daarom zal de hackathon alleen het startpunt zijn voor samenwerkingen die worden ondersteund door een aantal platforms waar de teams de komende weken en maanden ondersteuning kunnen krijgen om met concrete oplossingen te komen.

Kijk hier voor meer info

Misschien vind je deze berichten ook interessant