Home Bots & Business Visie: ‘RPA zal werk, vaardigheden en de hele samenleving in EU ingrijpend transformeren’

Visie: ‘RPA zal werk, vaardigheden en de hele samenleving in EU ingrijpend transformeren’

door Gastauteur

Het nieuwe coronaviruscrisis (COVID-19) van 2019 heeft onze samenlevingen en economieën voor ongekende uitdagingen gesteld. Hoewel de enorme sociaal-economische gevolgen zich nog steeds verder ontvouwen, heeft de crisis onze manier van leven en werken al veranderd. De manier waarop Europa reageert kan van deze uitdaging een groeikans maken, en de weg vrijmaken voor een betere en meer inclusieve toekomst. In deze nieuwe wereld zal technologie een belangrijke rol spelen om onze economieën productiever en veerkrachtiger te maken.

 Kracht

In ons nieuwste whitepaper bespreken we de vele voordelen en kansen van Robotic Process Automation (RPA) en geven we inzicht in de manier waarop Europa een veerkrachtiger personeelsbestand en een sterkere economie kan opbouwen door gebruik te maken van automatisering. De kracht van automatisering kan door iedereen worden benut: bedrijven, overheden, maar ook individuen. Ons doel is om RPA te democratiseren, zodat iedereen kan profiteren van de voordelen en een eigen softwarerobot heeft.

Zware lasten

Tijdens een plenaire vergadering van het Europees Parlement in november 2019 zei de voorzitter van de Europese Commissie (EC), Ursula von der Leyen: “We zullen werk automatiseren dat voor ons mensen vermoeiend is: zware lasten dragen, repetitieve taken uitvoeren in fabrieken of op kantoren.”

Softwarerobots

RPA volgt een reeks automatiseringstechnologieën die al lang wordt gebruikt door mensen die graag sneller en beter willen werken. We zien tegenwoordig softwarerobots in bijna elke branche, waaronder banken en financiën, gezondheidszorg en de publieke sector. Door data-intensieve processen te delegeren aan softwarerobots, kunnen werknemers minder tijd besteden aan repetitieve taken en kunnen ze zich meer richten op waardevol werk. Dit kan meer tijd betekenen voor zorg en zorg voor patiënten, klanten en burgers.

Empathie

Daarom brengt automatisering, naast het traditionele rendement op investering (ROI), een ‘rendement op tijd’. Zoals EG-voorzitter von der Leyen zei, kunnen we deze tijd gebruiken om te doen ‘wat mensen onderscheidt. Tijd voor wat computers niet kunnen doen: tonen van empathie en creativiteit.”

 Werklast delen

Midden in de COVID-19-crisis hebben verschillende organisaties RPA gebruikt om te reageren op drastische vraagverschuivingen, achterstanden weg te werken en verzoeken van burgers snel en nauwkeurig te verwerken. Wanneer tijd van essentieel belang is, kan automatisering organisaties helpen strikte deadlines te halen en sneller te reageren. Door de werklast te delen met softwarerobots, kunnen mensen hun middelen vergroten en hun stressniveaus verlagen. Dit zal organisaties helpen om het welzijn en de productiviteit van werknemers te verbeteren.

Scholing

Automatisering biedt ook een aanzienlijke kans voor bij- en omscholing. UiPath ontwikkelt programma’s om werknemers, studenten en organisaties te helpen bij het ontwikkelen van automatiseringsvaardigheden om gelijke tred te houden met het snelle tempo van nieuwe technologieën. Dit omvat UiPath Academy, ’s werelds eerste gratis en open trainingsplatform voor RPA. Volgens de Upwork 2019-index is RPA een van de snelst groeiende beroepsbekwaamheden.

Aanpassen

In een snel veranderende wereld kan RPA de Europese samenleving helpen zich sneller en slimmer aan te passen, haar productiviteit te verhogen en creatievere werkvormen te garanderen. Voor degenen die kampen met een tekort aan vaardigheden, kan het ook de middelen bieden om de vaardigheidskloof aan te pakken en hun loopbaan te verbeteren.

Door de manier waarop we werken te heroverwegen, kunnen we innovatie op onze werkplek mogelijk maken en een digitale transformatie ondersteunen die onze economieën, samenlevingen en instellingen ten goede komt.

Veerkracht

Als je meer wilt weten over hoe de invoering van RPA de sociaaleconomische ontwikkeling binnen de Europese Unie (EU) kan bevorderen, lees dan ons nieuwste whitepaper, Haal de robot uit de mens: hoe RPA een revolutie teweegbrengt in werk, vaardigheden en de samenleving in de hele EU. Daar vindt u ook casestudy’s van organisaties en experts in de EU die RPA hebben omarmd om hun productiviteit te verhogen, de veerkracht van hun activiteiten te waarborgen en zich voor te bereiden op de toekomst van werk.

Margareta Chesaru is manager public affairs bij UiPath

Misschien vind je deze berichten ook interessant