Home Bots & Business Albert Heijn robotiseert distributiecentrum

Albert Heijn robotiseert distributiecentrum

door Marco van der Hoeven

Deze week opent Albert Heijn een nieuw Home Shop Center (HSC) in Barendrecht. In dit centrum worden boodschappen zoals potten pindakaas en tubes tandpasta geautomatiseerd verzameld in de blauwe boodschappenkratten voor thuisbezorging. Het HSC is uitgerust met een geavanceerd netwerk van rails en heeft de capaciteit om wekelijks 45.000 bestellingen te verwerken.

Marit van Egmond, CEO van Albert Heijn, gaf aan dat het bedrijf als vooraanstaande e-commerce speler in de supermarktsector, steeds zoekt naar innovatieve technologieën om efficiënter te kunnen opereren. Het nieuwe HSC in Barendrecht is een voorbeeld van deze inspanningen, vooral gezien de huidige arbeidsmarkt.

In het nieuwe HSC worden houdbare producten geautomatiseerd verzameld met behulp van een mechanisatiesysteem dat bestaat uit robots en bakken. Er wordt verwacht dat er volgende week ongeveer 300 robots actief zullen zijn, die samen met 45.000 bakken de bestellingen voor klanten zullen verzamelen. Hoewel veel van het proces geautomatiseerd is, blijven medewerkers een essentiële rol spelen, vooral bij het toevoegen van verse producten aan bestellingen. Albert Heijn heeft voor dit project samengewerkt met Swisslog.

Het nieuwe HSC in Barendrecht is niet alleen voorzien van de nieuwste technologie, maar is ook duurzaam gebouwd. Het gebouw is volledig gasloos en heeft verschillende duurzame energieoplossingen, waaronder meer dan 5.400 zonnepanelen en een energiezuinige koelcel. Bovendien is het gebouw uitgerust met 63 laadpunten ter ondersteuning van elektrisch vervoer.

Misschien vind je deze berichten ook interessant