Home Bots & Business Pega komt met RPA auto-balancing functie in zijn robot manager

Pega komt met RPA auto-balancing functie in zijn robot manager

door Pieter Werner

Pegasystems voegt de Pega RPA Auto-balancing functionaliteit toe aan de nieuwe Pega Robot Manager. Hiermee kan automatisch werklast worden doorgestuurd naar bots die binnen de organisatie actief zijn. De Pega Robot Manager optimaliseert met behulp van AI op slimme wijze de capaciteit en efficiency van bots zonder menselijke interventie.

Wanneer de vraag naar bot-assistentie stijgt of juist daalt, moeten medewerkers achter de schermen de beschikbare bots in de hele organisatie opnieuw toewijzen om ervoor te zorgen dat werkzaamheden op tijd wordt uitgevoerd. Veel organisaties compenseren deze pieken door extra botlicenties aan te schaffen terwijl dit alleen maar leidt tot nog meer botbeheer, toename van licentiekosten en beslag legt op capaciteit van virtuele machines.

Taakverzoeken

Met Pega RPA Auto-balancing analyseert de nieuwe Pega Robot Manager alle taakverzoeken en wijst ze automatisch toe aan beschikbare bots. Wanneer er nieuwe of onverwachte vragen binnenkomen, worden deze realtime over de bots verdeeld om af te handelen. Wanneer de vraag naar bots groter is dan de capaciteit, is Pega RPA Auto-balancing ook in staat om prioriteit te geven aan belangrijke en minder belangrijke taken. Organisaties hoeven zo geen geld te verspillen aan onnodige aanvullende botlicenties en beheerbronnen.

Omzeilen

“Veel organisaties omzeilen de beperkingen van RPA ironisch genoeg door nog meer bots aan te schaffen. Botbeheer geeft zo alleen maar meer kopzorgen en kost organisaties extra geld zonder echt schaalgrootte te realiseren. In deze laatste stap naar volledige geautomatiseerde RPA, optimaliseert Pega RPA Auto-balancing bot-efficiency en verlaagt kosten zonder menselijke tussenkomst. Hierdoor is de hele RPA-levenscyclus volledig geautomatiseerd”, stelt Eric Musser, general manager, intelligent automation, Pegasystems.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant