Home Bots & Business Nuro wil autonome bezorging op schalen naar miljoenen consumenten

Nuro wil autonome bezorging op schalen naar miljoenen consumenten

door Pieter Werner

Nuro heeft zijn derde generatie autonome bestelauto onthuld. Dit voertuig zonder bestuurder, simpelweg Nuro genaamd, moet autonome diensten uitbreiden naar miljoenen mensen in de Verenigde Staten.

Het voertuig is ontworpen om meer goederen te vervoeren en meer leveringen mogelijk te maken, met tweemaal het laadvolume van het voertuig van de tweede generatie. Het voertuig van auto-productiekwaliteit zal ook modulaire inzetstukken bevatten om de opslag aan te passen en nieuwe temperatuurgecontroleerde compartimenten om goederen warm of koel te houden.

Het nieuwe model moet duurzaamheid bevorderen door volledig elektrisch en emissievrij te rijden. Nuro kondigt ook aan dat het voor het eerst 100% hernieuwbare energie zal gebruiken voor het opladen van alle voertuigen en faciliteiten.

Goederen

Omdat alle voertuigen van Nuro specifiek zijn ontworpen voor het vervoer van goederen en niet voor passagiers, blijft het nieuwe voertuig prioriteit geven aan de veiligheid van andere weggebruikers en in het bijzonder voetgangers en fietsers. Veiligheidsverbeteringen omvatten een externe airbag om de veiligheid voor voetgangers buiten het voertuig verder te verbeteren, evenals een multimodale detectiesuite, inclusief camera’s, radars, lidar en thermische camera’s, waardoor een redundant 360-graden beeld van de wereld ontstaat om te behouden zijn omgeving volgen.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant