Home Bots & Business ‘Forse groei markt autonome voertuigen’

‘Forse groei markt autonome voertuigen’

door Pieter Werner

De wereldwijde markt voor autonome voertuigen, geschat op 6,1 duizend stuks in het jaar 2020, zal naar verwachting in 2026 een omvang bereiken van 110,1 duizend voertuigen. Dit is een groei van 60,6% per jaar, volgens het rapport Autonomous Vehicles – Global Market Trajectory & Analytics door ResearchAndMarkets.

Transport, een van de marktsegmenten die in het rapport worden geanalyseerd, zal naar verwachting groeien met een 60,2% om tegen het einde van de analyseperiode 149,4 duizend voertuigen te bereiken. Na analyse van de zakelijke implicaties van de pandemie en de veroorzaakte economische crisis, wordt de groei in het defensiesegment bijgesteld tot een herziene groei van 63,7% voor de komende periode van 7 jaar.

Dit segment heeft momenteel een aandeel van 10,2% in de wereldwijde markt voor autonome voertuigen. Autonome voertuigen (AV’s) zullen naar verwachting steeds meer ingang vinden in de militaire sector vanwege de onverminderde toename van de wereldwijde militaire uitgaven op de korte tot middellange termijn.

Consument

De toenemende focus van autoconsumenten op efficiëntie en connectiviteit zet autofabrikanten ertoe aan de technologie-adoptie op te schalen in overeenstemming met deze vereisten en concurrerend te blijven. De toenemende ontwikkeling en acceptatie van nieuwe elektrische automodellen zal naar verwachting de markt voor autosoftware verder vergroten.

Bovendien zal de marktgroei worden versterkt door trends als digitale dealers en automatisering. Verschillende bedrijven werken samen met softwareontwikkelaars om de voertuigprestaties te verbeteren en de veiligheid en rijervaring te verbeteren.

Opkomende technologieën

Deze samenwerkingen zijn bedoeld om stimulerende activiteiten in verband met autonome voertuigen, opkomende technologieën, mobiliteit en elektrificatie te ondersteunen, terwijl aanbieders de beschikbaarheid van geavanceerde softwareoplossingen voor toekomstige voertuigmodellen ontwikkelen.

Amerikaanse markt

De markt voor autonome voertuigen in de VS wordt geschat op 3,4 duizend eenheden in het jaar 2021. Het land heeft momenteel een aandeel van 40% op de wereldmarkt. China, de op een na grootste economie ter wereld, zal naar verwachting in het jaar 2026 een geschatte marktomvang van 17,3 duizend eenheden bereiken, met een CAGR van 74,4% tijdens de analyseperiode.

Andere opmerkelijke geografische markten zijn Japan en Canada, die elk met respectievelijk 53,3% en 58% zullen groeien tijdens de analyseperiode. Binnen Europa zal Duitsland naar verwachting groeien met ongeveer 49,9%, terwijl de rest van de Europese markt tegen het einde van de analyseperiode een omvang van 26,1 duizend voertuigen zal bereiken.

Misschien vind je deze berichten ook interessant