Home Bots & Business Mendix en Amazon Web Services breiden samenwerking uit met Intelligent Automation Solutions

Mendix en Amazon Web Services breiden samenwerking uit met Intelligent Automation Solutions

door Pieter Werner

Siemens-dochter Mendix heeft de bestaande samenwerking met Amazon Web Services (AWS) uitgebreid met drie Mendix-oplossingen in de AWS Marketplace: het Mendix low-code platform, Intelligent Automation for Banking en Intelligent Automation for Insurance.

Alle klanten van Mendix en AWS in deze sectoren kunnen gebruikmaken van deze enterprise low-code-oplossingen. De oplossingen zijn gebaseerd op enterprise low-code applicatie templates, waarmee ontwikkelaars en domeinexperts consistente applicaties op maat kunnen maken voor branchespecifieke use-cases. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om oplossingen voor het onboarden van klanten, het aanmaken van leningen en hypotheken en portefeuillebeheer bij banken en om applicaties voor verzekeraars voor offertes, verkoop, acceptatie en claimbeheer.

De oplossingen combineren deze applicatietemplates met services van AWS als Amazon Comprehend, om ongestructureerde tekst te begrijpen; Amazon Transcribe en Amazon Polly, om spraak om te zetten naar tekst en vice versa; Amazon Lex, om conversatie-interfaces te bouwen; en Amazon Rekognition om objecten, mensen, tekst en activiteiten in afbeeldingen en video’s te identificeren. Klanten kunnen deze AWS-services ook integreren in hun eigen applicaties.

Mendix en AWS werken samen sinds 2015 en Mendix Cloud draait sinds 2016 op AWS. Mendix werd in 2018 overgenomen door Siemens.

Misschien vind je deze berichten ook interessant