Home Bots & Business Markt voor industriële robots 32 miljard dollar in 2030

Markt voor industriële robots 32 miljard dollar in 2030

door Marco van der Hoeven

De markt voor industriële robotica zit flink in de lift, en wordt naar verwachting gewaardeerd op 32,09 miljard dollar in 2030, volgens een rapport van Verified Market Research. Het rapport zegt dat de markt in 2021 al op 14,35 miljard dollar werd geschat, met een verwachte samengestelde jaarlijkse groei (CAGR) van 10,46%.

Deze industrie ondergaat een significante transformatie, gestimuleerd door technologische ontwikkelingen, stijgende automatiseringsgraden en de vraag naar operationele efficiëntie. Het recent gepubliceerde rapport werpt licht op de voornaamste drijfveren, mogelijkheden, uitdagingen en toekomstperspectieven van de markt, en verschaft waardevolle inzichten voor investeerders en andere belanghebbenden.

Vooruitzichten

Industriële robots zijn wereldwijd bezig met het hervormen van productieprocessen. De rappe transitie van handmatige naar geautomatiseerde processen in sectoren zoals de automotive en farmaceutische industrie, wijst op een markt die rijp is voor substantiële groei, waarbij de operationele efficiëntie verhoogd, foutmarges verkleind, en kosten geminimaliseerd worden.

De continue verschuiving naar geautomatiseerde processen wordt aangejaagd door de behoefte aan precisie en efficiëntie binnen industriële workflows. Strikte overheidsregelgeving rondom de behandeling van gevaarlijke materialen heeft bovendien geleid tot een versnelde acceptatie van industriële robots. Verdere innovaties, zoals de integratie van kunstmatige intelligentie en geavanceerde sensoren, dragen bij aan de groei van de markt door het aanbieden van flexibele en efficiënte oplossingen.

Uitdagingen

Ondanks de talrijke kansen voor investeerders, is het cruciaal om de naadloze integratie van deze technologieën te waarborgen en eventuele verstoringen strategisch te benaderen. De impact van COVID-19 heeft de nadruk op automatisering verscherpt, en een gunstig klimaat geschapen voor verdere marktuitbreiding. Fabrikanten concentreren zich meer en meer op het verminderen van operationele kosten, wat de groeimogelijkheden alleen maar ten goede komt.

Vooraanstaande bedrijven zoals ABB Ltd., DENSO CORPORATION, FANUC Corporation, Kawasaki Heavy Industries Ltd, KUKA AG, Mitsubishi Electric Corp., NACHI-FUJIKOSHI CORP., Seiko Epson Corporation, Stäubli International AG, en Yaskawa Electric Corporation, zijn pioniers in deze transformatie en stimuleren groei en innovatie door middel van onderzoek en ontwikkeling, strategische partnerschappen en investeringen.

De markt voor industriële robotica staat op het punt om duurzame groei te ervaren, waarbij strategische samenwerkingen, innovatieve technologieën en een focus op operationele efficiëntie cruciaal zullen zijn in het vormgeven van de toekomst van deze sector. Industrieën hechten steeds meer waarde aan automatisering, en naarmate deze trend zich voortzet, zal de markt blijven uitbreiden.

Lees hier het rapport

Misschien vind je deze berichten ook interessant