Home Bots & Business ‘LightStrike Robot vernietigt COVID-19-virus in 2 minuten’

‘LightStrike Robot vernietigt COVID-19-virus in 2 minuten’

door Pieter Werner

Tijdens de coronacrisis hebben robots op diverse gebieden hun waarde bewezen. Een van de veelgebruikte nieuwe toepassingen is het desinfecteren van bijvoorbeeld ziekenhuiskamers met UV-licht. Het Deense UVD Robotics is daarmee zelfs onlangs bekroond met een Robot Product Leadership Award. In de Verenigde Staten timmert Xenex Desinfection Services aan de weg met de Lightstrike Robot, die in twee minuten het virus zou vernietigen.

In Texas, waar het cornoavirus nog volop rondwaart, heeft Xenex Disinfection Services StrikeForce gelanceerd. Dit is een desinfectieservice waarmee organisaties op projectbasis een team kunnen inschakelen dat gebruik maakt van de Xenex LightStrike Germ-Zapping Robot. Deze robot doodt schadelijke virussen, bacteriën en sporen die op veel aangeraakte oppervlakken blijven hangen en een risico vormen voor de overdracht van ziekten.

Overdracht van ziekten

“De hele wereld denkt na over de overdracht van ziekten als gevolg van de COVID-19-pandemie. We hadden talloze verzoeken van bedrijven die wilden dat we robots binnenbrachten en hun faciliteiten voor hen desinfecteerden om ervoor te zorgen dat hun omgeving virusvrij was. Als reactie op de marktvraag hebben we de StrikeForce-service ontwikkeld om bedrijven in staat te stellen hun personeel en klanten gemoedsrust te bieden door middel van innovatieve desinfectieoplossingen met minimale downtime, ”aldus Irene Hahn, vice-president verkoop van Xenex.

Desinfectie

Het is volgens de fabrikant bewezen dat de LightStrike-desinfectierobot het Severe Acute Respiratory Syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2), het virus dat COVID-19 veroorzaakt, binnen twee minuten vernietigt. Met COVID-19 besmette oppervlakken vormen een ernstige bedreiging voor de veiligheid van gezondheidswerkers, patiënten, eerstelijnshulpverleners, militairen, cruisepassagiers, hotelgasten en burgers overal. Het deactiveren van het COVID-19-virus op oppervlakken is een cruciale en noodzakelijke stap om een ​​veilige omgeving te bieden, aangezien bedrijven weer opengaan en mensen weer aan het werk gaan. Restaurants, autodealers, hotels, kantoorgebouwen, sportscholen en vele andere ruimtes kunnen onmiddellijk profiteren van de desinfectie van StrikeForce, aangezien de wereldwijde pandemie de noodzaak aantoont van snelle en effectieve desinfectie overal waar mensen werken, spelen of wonen.

Zonlicht

LightStrike Germ-Zapping Robots gebruiken een xenonlamp om ultraviolet (UV) licht met een hoge intensiteit en breed spectrum (200-315 nm) te genereren, dat intenser is dan zonlicht. Verschillende ziekteverwekkers zijn gevoelig voor UVC-licht bij verschillende golflengten. Met breed spectrum kiemdodend licht deactiveren Xenex LightStrike-robots snel virussen, bacteriën en sporen waar ze het meest kwetsbaar zijn zonder materialen of apparatuur te beschadigen.

500 zorginstellingen

LightStrike-robots worden al ingezet in meer dan 500 zorginstellingen over de hele wereld, waaronder HonorHealth, de Mayo Clinic, MD Anderson Cancer Center, Stanford en USC. De robots werken snel en hebben geen opwarm- of afkoeltijd nodig, dus faciliteiten kunnen tientallen kamers per dag (per robot) desinfecteren. Ziekenhuizen hebben intercollegiaal getoetste studies gepubliceerd die significante verlagingen van Clostridium difficile (C.diff), MRSA, VRE en / of Surgical Site Infection (SSI) -percentages laten zien na de integratie van Xenex’s infectiepreventieprogramma’s en het gebruik van LightStrike-robots als aanvulling op hun inspanningen voor milieudesinfectie.

Misschien vind je deze berichten ook interessant