Home Geen categorie Gratis Data en AI-opleiding met baangarantie voor vrouwelijk IT-talent

Gratis Data en AI-opleiding met baangarantie voor vrouwelijk IT-talent

door Pieter Werner

IT-dienstverlener ilionx en Techionista Academy bieden vrouwen kosteloos een Data en AI-opleiding. Na afloop krijgen zij een baan bij ilionx. In augustus begint een groep geselecteerde vrouwen bij Techionista Academy aan een Microsoft Azure Certified Data & AI (Artificial Intelligence) track. ilionx bekostigt deze opleiding.

Na een fulltime opleiding van zeventien weken kunnen de deelnemers direct aan de slag bij een van de vestigingen van ilionx in onder andere Groningen, Zwolle, Hoorn, Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven of Maastricht. Of bij één van haar klanten, zoals De Nederlandsche Bank.

Divers personeelsbestand

Net als veel grote IT- en techbedrijven heeft ilionx te maken met een tekort aan goed geschoold IT-personeel. Inclusie en diversiteit zijn volgens het bedrijf belangrijke thema’s en het streeft dan ook naar een personeelsbestand dat deze kernwaarden reflecteert.

Om beide uitdagingen het hoofd te bieden, is ilionx de samenwerking met Techionista Academy gestart. ilionx heeft inmiddels al twintig oud-Techionista-studenten in dienst. Eén van de oud-Techionista’s heeft afgelopen jaar female ilionx opgezet, een netwerk voor en door de vrouwen van ilionx. Dit netwerk organiseert regelmatig bijeenkomsten voor vrouwelijke collega’s om kennis en ervaring uit te wisselen.

Investeren in vrouwelijk talent

Managing Directors van Techionista Academy, Vivianne Bendermacher en Tamira van Roeyen, zijn trots op de samenwerking met ilionx. “Het is geweldig om te zien dat bedrijven zoals ilionx niet alleen de deuren openen voor meer vrouwelijk talent; maar er ook gericht naar op zoek gaan én in hen willen investeren. Samen gaan we een verschil maken op nationaal niveau”, aldus Van Roeyen. Ze zijn verheugd dat steeds meer bedrijven de urgentie en noodzaak tot om- en bijscholing van specifiek vrouwen zien. Bendermacher: “Als we vrouwen nú niet verrijken met IT-skills en hen omscholen voor future proof tech-banen dan neemt genderdiversiteit op de arbeidsmarkt alleen maar verder af.”

Ook Sjoerd Hobo, directeur Amsterdam bij ilionx, is enthousiast over de samenwerking: “Ik ben bijzonder verheugd met het feit dat wij als ilionx dit mooie traject gaan starten waarmee we het al bestaande partnership met Techionista verder uitbreiden, en dus een extra bijdrage leveren aan meer vrouwen in de IT.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant