Home Geen categorie Databricks investeert in AI-bedrijf Mistral

Databricks investeert in AI-bedrijf Mistral

door Pieter Werner

Databricks heeft zowel een investering als een partnerschap aangekondigd met het Europese AI-bedrijf Mistral. Dankzij de samenwerking hebben klanten van Databricks toegang tot native Mistral-modellen via de Databricks Marketplace. Zij kunnen met deze modellen experimenteren in de Mosaic AI Playground, ze gebruiken als geoptimaliseerde model endpoints via Model Serving en ze aanpassen op basis van hun eigen data.

De samenwerking tussen Databricks en Mistral betekent onder meer integratie van Mistrals AI- modellen. De AI-modellen van Mistral zijn native geïntegreerd in het Databricks-platform en direct beschikbaar voor gebruik. Beschikbaar zijn het kleine maar krachtige transformermodel Mistral 7B en Mistral 8x7B, een SMoE-model met meertalige ondersteuning en zeer snelle prestaties.

Klanten kunnen toegang krijgen tot Mistrals AI-modellen via de Databricks Marketplace en deze direct inzetten voor uiteenlopende toepassingen, zonder in te boeten op veiligheid, privacy of governance. Mistral-modellen zijn te gebruiken in Mosaic AI Model Serving voor geoptimaliseerde implementatie, directe SQL-modelinferentie en modelaanpassingen om de prestaties voor specifieke taken of domeinen te verbeteren. En Mosaic AI Playground biedt klanten de vrijheid om binnen Databricks te experimenteren met de kwaliteit en prestaties van Mistral-modellen zonder impact op hun eigen IT-omgeving.

Misschien vind je deze berichten ook interessant