Home Bots & Business Fastbolt zet Jungheinrich PowerCube in

Fastbolt zet Jungheinrich PowerCube in

door Pieter Werner

Fastbolt, een schroevengroothandel gevestigd in Gronau in Westfalen (Duitsland), heeft onlangs de Jungheinrich PowerCube aangeschaft om de opslag van kleine onderdelen te automatiseren.

Met een oppervlakte van 480 vierkante meter kan het Fastbolt-magazijn meer dan 18.000 bakken voor kleine onderdelen huisvesten, waarbij elk een gewicht tot 50 kilogram kan dragen. Deze hoge opslagdichtheid stelt Fastbolt in staat om de Jungheinrich PowerCube in hun bestaande magazijn te integreren, waarbij het huidige brandbeveiligingsconcept gehandhaafd blijft.

Ekkehard Beermann, Managing Director bij Fastbolt Schraubengroβenhandels GmbH, legde uit dat de overgang naar de PowerCube hun opslagruimte optimaliseert en tegelijkertijd de efficiëntie van hun orderverzamelprocessen verhoogt. Voor de opslag en het ophalen van bakken in het Fastbolt magazijn zijn vijf PowerCube-shuttles in gebruik. Deze shuttles, die snelheden tot 4 m/s halen, kunnen gelijktijdig twee bakken vervoeren naar drie verschillende werkstations.

Een kenmerk van de shuttles is hun lithium-ion accu’s, die tijdens bedrijf worden opgeladen. Deze shuttles bewegen volledig automatisch onder de PowerCube-stellingen. Dit ontwerp zorgt ervoor dat het magazijn verticaal uitgebreid kan worden, met de mogelijkheid om zich aan te passen aan verschillende dakvormen.

Een ander voordeel van de Jungheinrich PowerCube is dat, afhankelijk van de vraag of de uitbreiding van het productassortiment, het aantal shuttles kan worden aangepast. Daarnaast kan door het toevoegen van extra bakken de capaciteit van het systeem verder worden vergroot.

Misschien vind je deze berichten ook interessant