Home Bots & Business Faktion en Robonext gaan samenwerken met RPA en AI

Faktion en Robonext gaan samenwerken met RPA en AI

door Pieter Werner

De Belgische scale-ups Faktion en Robonext bundelen hun krachten in een samenwerking op het gebied van Robotic Process Automation (RPA) en Artificial Intelligence (AI). Dit stelt organisaties in staat om verder te gaan dan het automatiseren van bedrijfsprocessen die vaste regels volgen en om ook intelligentie toe te voegen aan hun robot collega’s: “Softwarerobots nemen steeds complexere en cognitieve taken op zich.”

Door de krachten van AI en RPA te combineren, kunnen organisaties verder gaan dan het automatiseren van bedrijfsprocessen die vaste regels volgen en ook intelligentie inbouwen in hun robot medewerkers. Door RPA-robots te voorzien van AI, wordt de reikwijdte en de impact van RPA drastisch vergroot, waardoor organisaties complexere en cognitieve taken kunnen automatiseren, zoals het classificeren van documenten en e-mails, het extraheren van informatie uit ongestructureerde gegevens en het genereren van voorspellingen op basis van realtime bedrijfsgegevens.

RPA

Robonext  is een RPA-integrator gespecialiseerd in het leveren van implementatie-, support– en training diensten om bedrijven te helpen de waarde van RPA te benutten. Robonext is een technologiepartner van UiPath, Automation Anywhere en Microsoft. Het bedrijf is gevestigd in Edegem, België en ondersteunt meer dan 30 klanten in de Benelux, zoals Toyo Ink Europe, Scania, Vandersanden en Quares.

AI

Faktion is een boutique end-to-end dienstverlener op het gebied van Artificiële Intelligentie die organisaties in staat stelt competitieve cognitieve capaciteiten op te bouwen voor een toekomst waarin data science en machine learning een cruciale rol vervullen in de snel transformerende economische realiteit. Met vestigingen in België en Singapore breidt Faktion haar activiteiten snel uit en breidt ze haar professionele dienstverlening uit naar zowel kleine als grote ondernemingen op haar lokale markten.

Workflows

Metamaze een product dat onlangs door Faktion is geïncubeerd, is een platform om complexe manuele workflows van zowel gestructureerde als ongestructureerde documenten te automatiseren via de best-in-class Natural Language Processing-engine.

Bedrijsprocessen

Robotic Process Automation (RPA) is een softwaretechnologie waarmee bedrijven virtuele collega’s of softwarerobots kunnen creëren die de acties van werknemers in digitale systemen nabootsen. Met RPA kan een breed scala aan repetitieve bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd, in Financiën, IT, HR, Operations, enz. Volgens Gartner is RPA momenteel het snelst groeiende softwaresegment ter wereld vanwege de brede toepasbaarheid en de interessante ROI.

Artificiële Intelligentie (AI) is een basistechnologie die onze wereld op een even fundamentele manier transformeert als stoomkracht, elektriciteit en computers in het verleden gedaan hebben. AI is in staat om cognitieve functies die we associëren met de menselijke geest, zoals leren en probleemoplossing, na te bootsen en te verbeteren.

Innovatie

Niels Van Weereld, VP Business Development van Faktion & Metamaze (ai): “We geloven echt in het concept van ‘doelgerichte innovatie’, waarbij technologieën worden toegepast om businesscases op te lossen in plaats van louter als een gimmick. Tijdens eerdere samenwerkingen hebben we ontdekt dat deze pragmatische en down-to-earth aanpak Robonext als bedrijf kenmerkt en hen in het verleden succesvol heeft gemaakt. Daarom zijn we sterk overtuigd van de complementariteit van onze beide bedrijven, niet alleen op technologisch niveau, maar ook vanuit strategisch en cultureel perspectief. ”

Joris Van Ostaeyen, Chief Strategy Officer van Robonext: “We zijn enthousiast over ons partnership met Faktion. Dankzij de combinatie RPA en AI kunnen bedrijven hun digitale transformatie naar een hoger niveau tillen en een echt competitief voordeel opbouwen. We zien een goede match tussen ons bedrijfsmodel en Faktions pragmatische en bewezen aanpak om AI te operationaliseren.

Misschien vind je deze berichten ook interessant