Home Bots & Business Nieuwe financiering voor bezorgrobots Pudu

Nieuwe financiering voor bezorgrobots Pudu

door Pieter Werner

Pudu Robotics, leverancier van robots voor binnenbezorging, heeft in een nieuwe financieringsronde meer dan $ 15 miljoen binnengehaald bij investeerder Meituan. Volgens Zhang Tao, CEO van Pudu Robotics, zal het fonds voornamelijk worden gebruikt om producten te ontwikkelen, de verkoop uit te breiden, nieuwe gebruiksscenario’s te verkennen en de overzeese markt uit te breiden. Pudu groei snel doordat COVID-19 de vraag naar robots die zorgen voor fysieke afstand flink heeft gestimuleerd. 

Pudu Robotics bouwt intelligente robots voor binnenbezorging in China. Het bedrijf richt zich op R&D, ontwerp en productie van robots en biedt een aantal populaire bezorgrobots, waaronder PuduBot (robot voor voedselbezorging), BellaBot (robot voor voedselbezorging), HoloBot (robot voor bezorging in gebouwen), HolaBot (robot voor teruggave van gerechten) en GazeBot (bezorgrobot voor meerdere omgevingen).

20 landen

De eerste in massa geproduceerde robot PuduBot wordt veel gebruikt in uitgebreide scenario’s, waaronder restaurants, hotels, kantoorgebouwen, ziekenhuizen, internetcafés en karaoke, met klanten in meer dan 200 steden in meer dan 20 landen. In 2019 onderhield Pudu Robotics een snelle bedrijfsgroei en bleef het de toonaangevende robotleverancier voor voedselbezorging.

Patenten

Pudu Robotics beschikt over de kerntechnologieën van automatisch rijden op lage snelheid, robotmotoren en bewegingscontrole. Het R&D-team van het bedrijf heeft een aantal gepatenteerde technologieën ontwikkeld. Tot nu toe heeft het bedrijf honderden kernpatenten aangevraagd, waarbij de belangrijkste patenten meer dan 60% van het totaal uitmaken. De robot voor voedselbezorging PuduBot won de Duitse Red Dot Award 2017 “Best of the Best”, een van ’s werelds meest prestigieuze prijzen in de designindustrie.

Digitalisering

Meituan houdt zich aan de volgende zakelijke missie: “We helpen mensen beter te eten en beter te leven.” Het bedrijf richt zich op lokale diensten, waaronder catering, en biedt bedrijven een volledig dienstenpakket via digitalisering aan de aanbodzijde om de online transformatie van de dienstensector te versnellen. Deze investeringsronde in Pudu Robotics stelt beide partijen in staat om hun sterke punten op hun respectieve gebieden te combineren en samen te werken om de exploratie van diensten voor het dagelijks leven van mensen en de bezorgrobotindustrie te bevorderen.

Pudu Robotics en Meituan hebben bovendien toekomstplannen voor samenwerking en uitwisseling op het gebied van robotica en digitalisering van cateringdiensten.

Misschien vind je deze berichten ook interessant