Home Bots & Business EY en ServiceNow gaan samenwerken aan AI compliance en governance

EY en ServiceNow gaan samenwerken aan AI compliance en governance

door Pieter Werner

Ernst & Young (EY) en ServiceNow hebben aangekondigd hun strategische samenwerking uit te breiden op het gebied van compliance, governance en risicobeheer voor generatieve kunstmatige intelligentie (AI). EY zal gebruikmaken van de generatieve AI-mogelijkheden van ServiceNow’s Now Assist om de ervaringen van zowel hun medewerkers als klanten te verbeteren.

Carmine Di Sibio, Global Chairman en CEO van EY, benadrukte het belang van AI in de strategische agenda van bedrijven in 2024. Hij wees op de uitdagingen rondom de implementatie van passende governance voor AI-technologie en verklaarde dat de samenwerking tussen EY en ServiceNow organisaties zal helpen om twijfels rond AI-risicobeheer en regelgevingsnaleving om te zetten in kansen voor bedrijfswaardecreatie. Bill McDermott, voorzitter en CEO van ServiceNow, verwees naar de rol van generatieve AI (GenAI) in het stimuleren van kostenverlaging, productiviteitsverhoging en versnelde groei voor klanten.

Het nieuwe aanbod moet het beheer en de governance van GenAI verbeteren, de naleving van regelgeving bevorderen en ethisch, transparant en verantwoordelijk zakendoen stimuleren. Dit omvat de EY AI Governance and Compliance-oplossing, die een scala aan essentiële functies biedt, zoals AI discovery en inventory management, beleidsmanagement en -implementatie, risicoclassificatie en geautomatiseerde monitoring.

Bovendien zal EY de generatieve AI-mogelijkheden van ServiceNow inzetten binnen hun IT- en HR-businessunits, met implementaties van IT Service Management (ITSM) PRO+, HR Service Delivery (HRSD) PRO+ en Now Assist GenAI-tools. Dit zal de ervaringen verbeteren voor meer dan 400.000 EY-professionals.

ServiceNow en EY hebben een langdurige samenwerking, gericht op diensten in risicobeheer, wereldwijde zakelijke dienstverlening, supply chain- en productiebeheer en technologische innovatie. De uitgebreide samenwerking, voortbouwend op de aankondiging uit december 2021, zal zich in 2024 vooral richten op dienstverlening in specifieke sectoren, waaronder financiële dienstverlening, productie en biowetenschappen.

ServiceNow rapporteerde ook sterke financiële resultaten voor het vierde kwartaal en het boekjaar 2023, voor een deel door de vraag naar AI. De hoogtepunten van het vierde kwartaal van 2023 omvatten een abonnementsomzet van $2,365 miljard, een jaar-op-jaar groei van 25,5% in constante valuta, en een non-GAAP operationele marge van meer dan 29%. Belangrijke resultaten over het volledige jaar 2023 zijn een abonnementsomzet van $8,68 miljard, met een groei van 25,5% in constante valuta. Voor 2024 zijn de verwachtingen voor de abonnementsinkomsten en operationele marge verhoogd, deels door het vroege succes van de GenAI-producten van ServiceNow.

Misschien vind je deze berichten ook interessant