Home Bots & Business Atos-dochter Eviden en Microsoft gaan GenAI-oplossingen ontwikkelen

Atos-dochter Eviden en Microsoft gaan GenAI-oplossingen ontwikkelen

door Pieter Werner

Atos-dochter Eviden heeft een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten met Microsoft. Deze samenwerking is gericht op het uitbreiden van hun gezamenlijke inspanningen door innovatieve Microsoft Cloud en AI-gestuurde oplossingen te integreren in diverse sectoren.

Als onderdeel van deze alliantie zullen Microsoft en Eviden gezamenlijke oplossingen ontwikkelen en implementeren op het gebied van transformatieve Data & AI, Copilot en cloudtransformaties. Microsoft en Eviden verwachten in de komende vijf jaar $2,8 miljard te genereren uit nieuwe cloudservices die door Eviden worden aangeboden.

Dit zal worden gerealiseerd door de ontwikkeling van diensten en oplossingen voor specifieke industrieën, waaronder financiën, automotive, productie, energie, gezondheidszorg, life sciences en de publieke sector. De bedrijven beogen hun gezamenlijke activiteiten in deze sectoren te versnellen door te investeren in gezamenlijke innovatie en door het inzetten van toptalent om Prioritized Offerings te creëren in Eviden’s Global Delivery Centers en Center of Excellence.

Daarnaast zijn Eviden en Microsoft van plan om verschillende Co-innovatie Industry Hubs te lanceren om onderzoek en de ontwikkeling van GenAI-gebaseerde oplossingen in de bovengenoemde sectoren te versnellen. Dit zal worden ondersteund door Eviden’s expertise op het gebied van Machine Learning, AI en Azure OpenAI.

De samenwerking richt zich ook op het aanbieden van oplossingen in zes strategische gebieden: Data & AI-innovaties, Clouddiensten, Applicatie-infrastructuur en innovatie, Bedrijfsapplicaties, Beveiliging en het versnellen van SAP-transformaties. Deze gebieden omvatten verschillende initiatieven, van het versnellen van de migratie naar Cloud Apps tot het moderniseren van bedrijfsapplicaties en cybersecuritydiensten.

Eviden is van plan haar internationale Centers of Excellence (CoE’s) te versterken door in de komende vijf jaar meer dan 50.000 medewerkers wereldwijd bij te scholen met meer dan 16.000 nieuwe Microsoft-certificeringen. Daarnaast zal het bedrijf haar Microsoft-business uitbreiden met meer dan 50 toegewijde teams in meerdere landen, waaronder Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika.

Eviden werkt onder de merknamen AppCentrica, ATHEA, Cloudamize, Cloudreach, Cryptovision, DataSentics, Edifixio, Energy4U, Engage ESM, Evidian, Forensik, IDEAL GRP, IDnomic, In Fidem, Ipsotek, Maven Wave, Profit4SF, SEC Consult, Visual BI, Worldgrid, X-Perion

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant