Home Bots & Business Pegasystems lanceert GenAI Knowledge Buddy

Pegasystems lanceert GenAI Knowledge Buddy

door Pieter Werner

Pegasystems heeft Pega GenAI Knowledge BuddyTM gelanceerd, een AI-gestuurde assistent die is ontworpen om snel antwoorden te formuleren op basis van de inhoud van kennisbanken. De Pega GenAI Knowledge Buddy is uitgerust met een conversatie-interface waarmee gebruikers direct vragen kunnen stellen. Deze assistent analyseert automatisch de opgeslagen documenten en genereert antwoorden, met verwijzingen naar de bronnen.

Gebruikers kunnen de tool ook gebruiken om nieuwe content te laten genereren, zoals e-mails of documenten. Alle acties binnen de tool worden beheerd en gecontroleerd door Pega’s workflowautomatisering. Organisaties hebben controle over de toegangsrechten van gebruikers dankzij geïmplementeerde beveiligingsfuncties.

De Pega GenAI Knowledge Buddy is ontworpen om te integreren met interne systemen of digitale kanalen voor verschillende gebruiksscenario’s. Het stelt organisaties in staat om het volledige potentieel van hun beschikbare kennis te benutten. De tool biedt onder meer de mogelijkheid voor gebruikers om AI-assistent-prompts, richtlijnen en toegangscontrole zelf te definiëren en te testen, wat hen volledige controle geeft over het gedrag en de beveiliging van hun assistenten. Daarnaast wordt de geschiedenis van contentupdates bijgehouden, en wordt gecontroleerd dat alleen geautoriseerde gebruikers specifieke content kunnen toevoegen of bijwerken, wat bijdraagt aan beter versiebeheer en kwaliteitsbehoud van contentbronnen.

Pega GenAI Knowledge Buddy wordt ingezet op Pega’s Cloud-architectuur, en maakt deel uit van het Pega Infinity-portfolio. Het zal beschikbaar zijn op Pega Cloud in de Pega Infinity ‘24.1-release in de eerste helft van 2024.

Misschien vind je deze berichten ook interessant