Home People in Robotics Exotec benoemt Jan Heijblom tot Senior Sales Executive Benelux

Exotec benoemt Jan Heijblom tot Senior Sales Executive Benelux

door Marco van der Hoeven

Exotec, leverancier van magazijnrobots, kondigt de benoeming aan van Jan Heijblom als Senior Sales Executive Benelux. Hij brengt meer dan twintig jaar ervaring met zich mee in verschillende internationale sales managementfuncties binnen de robotics-, supply chain-, warehousemanagement- en ICT-industrie.

Na de officiële introductie van zijn Skypod Systeem in Nederland in 2022, vormt de uitbreiding van het Benelux-salesteam met een Nederlandse Senior Sales Executive de volgende stap in de groeiambities van Exotec. Daarnaast is robotisering in de logistieke sector in een stroomversnelling geraakt, onder andere door het structurele tekort aan personeel.

Tot voor kort was Heijblom Sales Manager bij GreyOrange, waar hij verantwoordelijk was voor de verkoop van robotica-oplossingen voor fulfilment binnen de Benelux. Eerder was hij werkzaam bij onder meer BluJay Solutions, Oracle, Manhattan Associates, Blue Yonder, Furness Logistics en Cap Gemini.

Exotec, opgericht in 2015, heeft zijn hoofdkantoor in Frankrijk (Lille) en ook vestigingen in de VS, Duitsland en Japan. Het bedrijf wordt gewaardeerd op twee miljard dollar en stond op de achtste plaats in de FT 1000-lijst van de Financial Times met snelst groeiende Europese bedrijven in 2022. Exotec opereert inmiddels in tien landen en werkt voor meer dan dertig merken, waaronder Decathlon, Uniqlo, Geodis en Carrefour.

Misschien vind je deze berichten ook interessant