Home Bots & Brains EGG Congres: Beter sporten met AI

EGG Congres: Beter sporten met AI

door Pieter Werner

De Nederlandse Olympische roeiers bereiden zich voor op de spelen van 2020 met behulp van AI-modellen. Tijdens het EGG Congres, dat vorige week plaatsvond in Amsterdam, vertelde Dennis van Kooij, projectleider bij het Amsterdam Institute of Sports Science, over de manier waarop zij de atleten samen met Capgemini begeleiden in het project IRIS (Insights & Research in Sports).

Trainingsschema’s

Binnen IRIS worden data science en AI toegepast om onder meer blessures van de Nederlandse Olympische roeiers te voorspellen. Zo worden op basis van AI-modellen passende trainingsschema’s opgesteld voor de individuele atleten en het team om zo tot optimale prestaties te komen. IRIS is opgezet als platform om sportdata op een slimme en overzichtelijke manier op te slaan en te analyseren, om vervolgens terug te koppelen naar atleten en coaches.

Praktijkverhalen

Initiatiefnemer Dataiku organiseerde dit jaar voor het eerst de EGG-conferentie in Nederland. Het event, dat eerder dit jaar al Parijs, New York, Londen, Stuttgart en San Francisco aandeed, wist met 30 (inter)nationale sprekers zo’n 500 AI- en business professionals samen te brengen in Pakhuis de Zwijger. EGG is opgezet als een bijeenkomst bijeenkomst waarbij praktijkverhalen en best practices met AI centraal staan.

Inzicht

Bezoekers van EGG konden 35 kennissessies en presentaties volgen. Daarbij kregen zij inzicht in wat er mogelijk is met AI en data science en welke stappen je als bedrijf moet zetten om ermee aan de slag te gaan. Zo stonden onder meer praktijkcases van Rabobank, de Gemeente Amsterdam, DPG Media, de Provincie Noord-Holland, Tele2, Takeaway en Booking.com op het programma.

Misschien vind je deze berichten ook interessant