Home Bots & Brains Nieuwe snelle supercomputer voor AI

Nieuwe snelle supercomputer voor AI

door Pieter Werner

De nieuwe Fugaku supercomputer heeft de eerste plaats behaald in de TOP 500 van de snelste supercomputers ter wereld van HPCG. De Fugaku is ontwikkeld door RIKEN en Fujitsu en draait op basis van Arm-technologie.

Fugaku veroverde op basis van zijn prestaties de eerste plaats bij de HPCG, een ranking van supercomputers die reële applicaties uitvoeren. Verder scoorde Fugaku ook het beste in de HPL-AI ranglijst van supercomputers op basis van hun prestatievermogen bij het uitvoeren van  AI- applicaties gerelateerde taken, en in de Graph 500 lijst van systemen op basis van data intensieve bewerkingen. Het is de eerste keer dat dezelfde supercomputer nummer 1 is geworden in zowel de Top500, de HPCG- en Graph500 ranglijsten.

ISC2020

De prijs werd op 22 juni overhandigd op ISC2020, een internationale virtuele conferentie over high-performance computing. De recordprestatie geeft aan dat Fugaku op verschillende domeinen uitstekende prestaties neerzet en zo een aanzienlijke bijdrage kan leveren aan het realiseren van ‘Society 5.0’.

Misschien vind je deze berichten ook interessant