Home Bots & Business Ducona zet robots in voor palletvervoer

Ducona zet robots in voor palletvervoer

door Pieter Werner

Ducona, leverancier van gestandaardiseerde en op maat gemaakte PET-verpakkingen, heeft bij Dematic een automatiseringsoplossing gekocht  die is gebaseerd op Autonomous Mobile Robots (AMR’s) en een 2D-shuttlesysteem. De AMR’s gaan het palletvervoer vanaf de productie automatiseren. Een Dematic Warehouse Execution System (WES) softwareplatform gaat de besturing van het magazijn en de transportprocessen regelen.

Ducona Holland BV is een familiebedrijf dat ruim 250 miljoen PET-flessen en -verpakkingen per jaar produceert. Deze worden als een standaard of op maat vervaardigde verpakking gebruikt voor frisdranken, verse sappen, bier, wijn, zuivel, melk, sauzen, dressings, siroop chemicaliën, autoproducten, wasmiddelen en detergenten. Om meer producten voor klanten op voorraad te kunnen houden en de interne processen aanzienlijk te verbeteren, investeert het bedrijf in automatiseringsoplossingen voor een efficiëntere opslag en optimaliseren van het transport vanaf de productie.

Ducona vergroot ook de opslagcapaciteit en efficiëntie met een 2D- shuttlesysteem voor zo’n 2.700 palletlocaties. Dit systeem heeft een initiële capaciteit van 20 pallets inslag en 55 pallets uitslag per uur, maar is schaalbaar tot ruim 100 pallets uitslag per uur. Dematic automatiseert het transport vanaf de productie met drie D1000 AMR’s, in plaats van anders 320 meter aan conveyors. Voor het shuttlesysteem werkt Dematic samen met de Stow Group. Als een marktleidende systeemintegrator in WMS/WES-software en uitgebreide oplossingen voor intralogistieke automatisering kan Dematic aan Ducona een maatwerkoplossing bieden door standaard componenten te combineren. Door de gehele oplossing te besturen met Dematic-software, krijgt Ducona de beschikking over een holistische oplossing.

Misschien vind je deze berichten ook interessant