Home Bots in Society Digitale Binnenhof Academy van start

Digitale Binnenhof Academy van start

door Pieter Werner

In Den Haag is de eerste bijeenkomst van de Digitale Binnenhof Academy georganiseerd. Dit is een initiatief van acht (branche-)organisaties uit de digitale sector om politici te ondersteunen met objectieve informatie over onze digitale samenleving. Uit het advies van de tijdelijke commissie Digitale toekomst blijkt dat Kamerleden vaak geen technische achtergrond hebben en behoefte hebben aan achtergrondinformatie over digitale thema’s als AI.

In de ogen van de initiatiefnemers van de Digitale Binnenhof Academy blijven veel digitale thema’s en het belang ervan voor de samenleving vaak onderbelicht. Doel van het initiatief is uiteindelijk ervoor te zorgen dat er goed publiek debat gevoerd kan worden over complexe digitale thema’s.

Vraaggestuurd

De kennis- en informatiesessies van de Digitale Binnenhof Academy zijn vraaggestuurd. De deelnemende politici krijgen eerst een korte lezing en kunnen daarna vragen stellen. Vragen kunnen ook vooraf worden ingediend, daarop worden ze in de sessie behandeld. Ook na de bijeenkomst kunnen politici bij de Academy terecht met hun vragen en informatieverzoeken.
De Digitale Binnenhof Academy is een initiatief van DINLAMS-IXDCCNBIPBTGCyberveilig NederlandDDA FCAECP | Platform voor de InformatieSamenleving en iPoort.

Foto: Bibi van den Berg is als hoogleraar Cybersecurity Governance verbonden aan de Universiteit Leiden en is één van de vier wetenschappelijke leden van de Cyber Security Raad, een nationaal en onafhankelijk adviesorgaan op het terrein van digitale veiligheid. In haar lezing schetste de hoogleraar in vogelvlucht het domein van digitale veiligheid en deelde ze welke uitdagingen op dit gebied komende vier jaar op ons afkomen

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant