Home Bots & Bullets China toont nieuwe drones in wapenarsenaal

China toont nieuwe drones in wapenarsenaal

door Pieter Werner

Tijdens de militaire parade ter gelegenheid van 70 jaar Volksrepubliek China heeft China diverse geavanceerde autonome wapensystemen getoond. China is weinig mededeelzaam over de drones in het arsenaal, maar gisteren was het land niet terughoudend met het tonen van onder meer onbemande supersonische verkenningstoestellen en onbemande onderwatervoertuigen.

Artificial intelligence

Eerder al verschenen op Chinese social media als Weibo beelden van een oefening voor de militaire parade waar een door camoeflagenetten bedekte drone werd meegevoerd. China investeert enorm in het ontwikkelen van artificial intelligence, en volgens Westerse militaire analisten wordt artificial intelligence in China ook ingezet voor het ontwikkelen van autonome wapens.

Autonome wapens

Hoe ingrijpend die AI op dit moment is in de Chinese wapensystemen is echter niet bekend, en China doet daar geen officiële mededelingen over. De prominent getoonde drones tijdens de militaire parade lijkt echter wel een hint dat autonome wapens steeds belangrijker  worden in het arsenaal van deze supermacht.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant