Home Bots & Business ‘Bier op basis van AI’

‘Bier op basis van AI’

door Marco van der Hoeven

Stadshaven Brouwerij gaat bier brouwen dat naar eigen zeggen volledig is gebaseerd op een door een ‘chatbot’ gegenereerd recept. Ook het logo wordt ontworpen door een applicatie die helemaal draait op kunstmatige intelligentie. Deze ‘Mayflower Bock’ is vanaf mei in de eigen Gastropub van de Stadshaven Brouwerij en bij diverse horecazaken en slijterijen verkrijgbaar.

De Stadshaven Brouwerij maakte voor de ontwikkeling van het bier gebruik van ChatGTP. De brouwerij heeft AI-applicatie de vraag gesteld om een concreet voorstel te doen voor een ‘lentebok met de toevoeging van tropische fruitsoorten en citrusvruchten’. Hier is een specifiek recept uitgerold, dat straks volledig wordt uitgevoerd.

Midjourney

Ook voor de naam werd ChatGTP ingeschakeld en gevraagd een passende suggestie te doen waarin het ‘biertype’ en een ‘verwijzing naar de scheepvaart of ‘een maritiem wezen’ terugkwamen. Dit resulteerde in de naam ‘Mayflower Bock’. Tegelijkertijd zet de brouwerij Midjourney in voor het ontwerpen van een bijpassend etiket. Midjourney genereert automatisch afbeeldingen aan de hand van omschrijvingen. Op basis van de naam ‘Mayflower Bock’ is hier een etiket van een bierdrinkende bok op een schip als resultaat uitgerold.

Misschien vind je deze berichten ook interessant