Home Bots & Business Hyundai rondt overname Boston Dynamics af

Hyundai rondt overname Boston Dynamics af

door Marco van der Hoeven
https://youtu.be/O2_NEy0iDck

Hyundai Motor Group, Boston Dynamics en SoftBank hebben de overname van Boston Dynamics door Hyundai afgerond, na goedkeuring van de toezichthouders. Met de deal is de robotfabrikant gewaardeerd op $ 1.1 miljard.

Hyundai heeft nu een belang van 80 procent in Boston Dynamics. SoftBank behoudt, via een dochterbedrijf, de resterende 20 procent. Boston Dynamics maakt mobiele robots die zijn geïntegreerd in de bedrijfsvoering van veel industriële bedrijven.

Smart Mobility Solution Provider

Met de overname van Boston Dynamics zet Hyundai een nieuwe stap in de richting van zijn strategische transformatie naar Smart Mobility Solution Provider. Daarom heeft Hyundai aanzienlijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van technologieën als autonoom rijden, kunstmatige intelligentie (AI), Urban Air Mobility (UAM), slimme fabrieken en robots.

Boston Dynamics lanceerde begon in juni 2020 met de verkoop van zijn eerste commerciële robot, Spot, en heeft nu honderden robots die actief zijn in verschillende industrieën, waaronder energiebedrijven, bouw, productie, olie en gas en mijnbouw. Het bedrijf heeft onlangs ook Stretch onthuld, de eerste commerciële robot die speciaal is ontworpen voor magazijnen en distributiecentra.

Misschien vind je deze berichten ook interessant