Home Bots & Business Exotec produceert 5000ste magazijnrobot

Exotec produceert 5000ste magazijnrobot

door Pieter Werner

Exotec, fabrikant van magazijnrobots, heeft ondertussen 5.000 robots gebouwd. Terwijl het bedrijf zijn wereldwijde expansie voortzet met 600 nieuwe werknemers in 2023, houdt ook de groei in de Benelux aan, waar momenteel vijf installaties operationeel zijn en twee nieuwe in aanbouw.

In maart 2023 bereikte Exotec deze mijlpaal van 5.000 gebouwde robots. Drie maanden geleden was al de mijlpaal van 4.000 robots bereikt. Exotec claimt dat dankzij de robots magazijnmedewerkers minstens 26 miljoen kilometer minder hoeven te lopen, een afstand van 33 keer naar de maan en terug.

In 2023 wil Exotec blijven investeren in R&D. Sinds de oprichting van het bedrijf heeft Exotec elk jaar zijn R&D-uitgaven verdubbeld. De fabrikant investeert niet alleen een aanzienlijk deel van de €420 miljoen die het bij externe financiers heeft opgehaald in R&D, maar voegt daar ook tien procent van de gerealiseerde omzet aan toe. Exotec bezit momenteel 26 toegekende patenten en nog eens 68 patentaanvragen zijn in behandeling.

Misschien vind je deze berichten ook interessant