Home Bots & Business AWS selecteert 21 startups voor Generative AI Accelerator  

AWS selecteert 21 startups voor Generative AI Accelerator  

door Pieter Werner

Amazon Web Services (AWS) heeft  21 startups geselecteerd voor het Generative AI Accelarator programma. Dit programma biedt startups in Generative AI toegang tot training, mentorschap en middelen om hun bedrijf te laten groeien. Het programma vindt plaats in de AWS Startup Loft in San Francisco en eindigt op 27 juli a.s. 

Tijdens het programma krijgen deelnemende startups advies, mentorschap, de kans om hun demo’s te presenteren aan durfkapitalisten uit het AWS-netwerk en tot 300.000 dollar aan AWS-krediet. Van cruciaal belang is dat ze ook de kans krijgen om hun netwerk uit te breiden met hun mede-startups en met andere AWS-klanten.

De deelnemers komen uit verschillende sectoren, achtergronden en geografische regio’s, maar ze hebben één ding gemeen: ze gebruiken generatieve AI-technologie om innovatie in hun sector naar een nieuw niveau te brengen. Ze onderzoeken praktische oplossingen voor problemen in de gezondheidszorg als analfabetisme en burn-out en ontwerpen tools die de tijd die wordt besteed aan dure en repetitieve taken drastisch verminderen. Ongeacht hun visie bewijzen deze startups wat mogelijk is met generatieve AI en vinden ze toepassingen, data touch points en klantervaringen, om er maar een paar te noemen, opnieuw uit.

Startups staan aan de basis van innovatie en AWS ondersteunt hen graag bij het ontwikkelen van gecompliceerde generatieve AI-oplossingen. Veel van het startups uit het AWS Startups team zijn voormalige oprichters of VC’s en AWS omarmt de kans om de nieuwe startups nu te ondersteunen.

Hier vind je meer informatie over de deelnemende startups.

Misschien vind je deze berichten ook interessant