Home Bots & Brains Figure haalt $70 miljoen op voor commercialisering van Figure 01 humanoïde robot

Figure haalt $70 miljoen op voor commercialisering van Figure 01 humanoïde robot

door Marco van der Hoeven

AI-roboticabedrijf Figure heeft $70 miljoen opgehaald in een financieringsronde om de commercialisering van de Figure 01 humanoïde robot te versnellen. De investering zal worden gebruikt voor verdere ontwikkeling van de autonome robot, uitbreiding van de AI-data-infrastructuur en voorbereiding op commerciële inzet.

De financieringsronde werd geleid door Parkway Venture Capital, met bijdragen van Brett Adcock, Aliya Capital, Bold Capital Partners, Tamarack Global, FJ labs en KUKA Robotics CEO Till Reuter.

Figure bouwt humanoïde robots die kunnen worden ingezet om arbeidstekorten op te vangen en de wereldwijde supply chain te ondersteunen. Het team heeft recente versterking gekregen van experts op het gebied van AI, besturing en manipulatie. Het bedrijf maakt zich klaar voor de eerste praktische toepassing van de Figure 01, waarbij Bob Klunk, voormalig SVP of Operations bij Geodis, is aangetrokken als Head of Warehouse Solutions.

Met de opgehaalde financiering kan Figure verdere stappen zetten in de ontwikkeling en commerciële inzet van de Figure 01. Het bedrijf heeft belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder het voltooien van het alfa-prototype van de robot en het definiëren van commerciële toepassingen in sectoren zoals productie, logistiek, magazijnbeheer en detailhandel.

Figure, opgericht in 2022 door Brett Adcock, streeft ernaar om de arbeidseconomie te transformeren met geavanceerde robotica. Met het recente succes en de nieuwe financiering is Figure goed gepositioneerd om zijn doelen op het gebied van AI-robotica te verwezenlijken en de commerciële inzet van de Figure 01 te realiseren.

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant