Home Bots & Business AutoX lanceert RoboTaxi in Shanghai

AutoX lanceert RoboTaxi in Shanghai

door Pieter Werner

AutoX is met zijn zelfrijdende taxiservice RoboTaxi gestart in Shanghai. Deze autonome taxi kan worden geboekt via de app AutoNavi. Om de service te bestellen voeren klanten het vertrekpunt en de bestemming in. Het systeem stuurt vervolgens een ​​voertuig uit een wagenpark in de buurt. Het voertuig zal op de aangewezen plaats de klant ophalen wanneer de identiteit is bevestigd.

Tijdens de reis kunnen klanten nformatie bekijken via het scherm in de auto, zoals de rijroute, de objectdetectie van het systeem en beslissingen. Bij aankomst op de bestemming geeft het systeem dit aan de passagiers door. Om de veiligheid in de beginfase te waarborgen, krijgt elk autonoom voertuig uit het wagenpark een safety driver op de bestuurdersstoel om het voertuig in geval van nood over te nemen.

Californië

AutoX heeft in Californië al toestemming om autonome voertuigen te testen met veiligheidsbestuurders. Vorige maand zei de start-up dat het een vergunning heeft gekregen van het California Department of Motor Vehicles om zonder veiligheidsbestuurder op de openbare weg te testen, de derde die de vergunning kreeg na Nuro en Waymo. Bovendien gaf de vergunning het bedrijf ook het recht om met passagiers te testen.

Vergunningen

Momenteel heeft AutoX een robotaxivloot in Shenzhen en Shanghai. In 2019 kondigde het een partnerschap aan met de stad Shanghai om 100 RoboTaxi-voertuigen te lanceren om de grootste RoboTaxi-pilotzone in China te bouwen. Daarnaast heeft het bedrijf ook vergunningen voor autonoom rijden ontvangen in Shenzhen, Shanghai en Guangzhou. In april opende het bedrijf een RoboTaxi Operations Center in Shanghai om te dienen als de grootste datahub voor zelfrijdende auto-data in Azië.

Misschien vind je deze berichten ook interessant