Home Bots & Business AI-tutor doceert digitale vaardigheden

AI-tutor doceert digitale vaardigheden

door Pieter Werner

Pegasystems heeft Pega GenAI Socrates gelanceerd, een generatieve AI-tutor die klanten en partners helpt om Pega-vaardigheden op een dynamische en interactieve manier aan te leren. Deze tool, gepresenteerd tijdens PegaWorld iNspire, past zich aan het niveau en de leerbehoeften van elke gebruiker aan en moet op deze manier een meer gepersonaliseerde en effectieve leerervaring bieden.

Traditionele online bedrijfstrainingen volgen vaak een aanpak waarbij het accent ligt op het onthouden van informatie in plaats van het begrijpen van concepten. Dit leidt ertoe dat een groot deel van de kennis binnen een maand verloren gaat, wat een tekort aan vaardigheden in organisaties veroorzaakt. Pega zegt met GenAI Socrates dit patroon te doorbreken door de Socratische leermethode te gebruiken. Deze methode combineert dialoog en open vragen, wat de interactie met de cursisten bevordert en de leerstof beter laat beklijven.

Pega GenAI Socrates biedt verschillende voordelen voor organisatiegerichte leerprocessen. Het platform stimuleert cursisten om nieuwe vaardigheden toe te passen in plaats van passief te leren via meerkeuzevragen, wat resulteert in een dieper begrip en betere kennisretentie. Bovendien past de AI-tutor de lesinhoud realtime aan op basis van individuele antwoorden, waardoor studenten zich kunnen concentreren op de gebieden waar zij extra kennis nodig hebben. De lessen zijn verder afgestemd op industriespecifieke voorbeelden, wat de relevantie en toepasbaarheid van de training verhoogt.

Een ander kenmerk van Pega GenAI Socrates is de on-demand, niet-lineaire aanpak, waardoor cursisten de vrijheid hebben om te leren wanneer het hen uitkomt. Er is geen vaste leerroute; studenten kunnen hun eigen leerpad volgen op basis van hun persoonlijke voorkeuren en vaardigheidsniveau. Deze flexibiliteit bevordert een efficiënter en effectiever leerproces.

Pega GenAI Socrates is per direct beschikbaar via Pega Academy, te beginnen met de training voor systeemarchitecten. De tool kan ook worden gebruikt in Pega Flex, een hybride leeromgeving die traditionele klassikale lessen combineert met online content. Pega GenAI Socrates ondersteunt momenteel tien talen, waaronder Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Duits, Nederlands, Zweeds, Pools en Japans.

Misschien vind je deze berichten ook interessant