Home Bots & Business AI moet stroomuitval voorkomen door weken van tevoren storingen te voorspellen

AI moet stroomuitval voorkomen door weken van tevoren storingen te voorspellen

door Pieter Werner

PA Consulting heeft samen met San Diego Gas & Electric Company (SDG & E) en industrieel IoT-en machine learning-bedrijf Toumetis iPredict gelanceerd, een AI-systeem dat stroomuitval moet voorkomen door bedrijfsstoringen weken van tevoren te voorspellen.

Door te tonen welke activa waarschijnlijk de komende twee weken zullen uitvallen, laat iPredict nutsbedrijven reparaties plannen en problemen veilig oplossen voordat de stroom uitvalt. Dit moet uitval van klanten verminderen, de klanttevredenheid verbeteren, overhead- en onderhoudskosten verminderen en de veiligheid van het publiek en de werknemers verbeteren. Sinds de ontwikkeling heeft iPredict een succespercentage van 80 procent laten zien voor het voorspellen van uitval van apparatuur over twee weken en een succespercentage van 90 procent voor voorspellingen over drie dagen.

Storingen

Wanneer ongeplande storingen optreden moeten nutsbedrijven noodreparaties uitvoeren – nieuwe apparatuur installeren, bemanningen sturen en het verkeer controleren en de logistiek coördineren – en dat alles met meer tijd en kosten. Met iPredict kunnen nutsbedrijven reparaties voorspellen en plannen, onderbrekingen in de klantenservice verminderen en klanten vooraf op de hoogte stellen van de geplande verbeteringen en storingen. Door geavanceerde waarschuwing voor verstoring te bieden, kunnen nutsbedrijven energiezekerheid garanderen voor missiekritieke diensten zoals ziekenhuizen, brandweerkazernes en reddingsdiensten.

Gegevens

IPredict verzamelt en analyseert in realtime hoogfrequente gegevens over de netvoedingskwaliteit om de waarschuwingssignalen te identificeren van een dreigend falen van distributiesysteemcomponenten. iPredict past vervolgens machine learning-technieken en -algoritmen toe om historische hoogfrequente subcyclusgegevens te combineren met gegevens van operationele systemen, waaronder distributie-connectiviteitsmodellen om de fouten te identificeren. SDG & E verwacht ook iPredict te gebruiken voor defecten aan overheadapparatuur.

Minimaliseren

Gregg Edeson, Reliability Lead bij PA Consulting en ReliabilityOne Program Director, zegt: “Als veertigjarige veteraan in de energie-industrie weet ik uit de eerste hand welke voordelen een systeem als iPredict kan bieden. iPredict biedt hulpprogramma’s de mogelijkheid om activa veilig te repareren, het risico voor hun werknemers te verminderen en verstoringen voor klanten te minimaliseren. Dit systeem is gericht op het verbeteren van de betrouwbaarheid, de veiligheid van werknemers en het geven van een noodzakelijke momentopname van de gezondheid of achteruitgang van hun bedrijfsmiddelen aan nutsbedrijven, voordat de lichten uitgaan. ”

Voorspellen

Tom Bialek, hoofdingenieur bij SDG & E: “We hebben met PA samengewerkt aan tal van initiatieven, van hun ReliabilityOne-programma tot het modelleren van circuitgegevens. We stonden te popelen om samen te werken aan dit eerste in zijn soort programma dat de hele industrie ten goede zou kunnen komen door proactief defecten van ondergrondse en bovengrondse apparatuur te voorspellen. ”

Misschien vind je deze berichten ook interessant