Home Bots & Business AI heeft forse economische impact op de IT-markt

AI heeft forse economische impact op de IT-markt

door Marco van der Hoeven

De grote voorspellingen van AI uit het verleden, zoals zelfrijdende auto’s en genezing van dodelijke ziekten, zijn voorlopig nog te moeillijk gebleken. Maar wat ondertussen goed werkt in praktijk is verbetering in de operaties van bedrijven, zei CEO Steve Brazier van Canalys tijdens Canalys Channels Forum in Barcelona.

Investeren in AI

Hij riep vertegenwoordigers van IT-resellers dan ook op om te investeren in AI, omdat nu het moment is om hun klanten te laten profiteren van de razendsnelle vooruitgang die wordt geboekt. Bovendien zorgt de groei van voor een additionele vraag naar onder meer services, opslag, networking en security.

Donkere kant

Hij wees in zijn keynote ook op de donkere kant van AI, zoals fouten door de AI waarbij niemand in staat is op tijd bij te sturen. Wie is verantwoordelijk? Hoe kun je bijsturen? Problemen kunnen gaan om het verkeerd interpreteren van een locatie. Maar er zijn ernstiger voorbeelden, zoals de crashes van de twee Boeing 737 MAX-toestellen, “Het eerste geval van massamoord door Artificial Intelligence.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant