Home Bots & Business Volvo en Waymo gaan samenwerken

Volvo en Waymo gaan samenwerken

door Pieter Werner

Volvo Car gaat een strategisch partnerschap aan met Waymo, dat technologie ontwikkelt voor volledig zelfrijdende voertuigen. Waymo is daarmee de exclusieve L4-partner van Volvo Car Group. De bedrijven zullen eerst samenwerken om de Waymo Driver  te integreren in een geheel nieuw voertuig voor taxiritten. Waymo, dochteronderneming van Alphabet, komt voort uit Google.

Henrik Green, SVP Volvo Cars

“Volledig autonome voertuigen hebben het potentieel om de verkeersveiligheid te verbeteren tot voorheen ongeziene niveaus en een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop mensen leven, werken en reizen”, zegt Henrik Green, Chief Technology Officer bij Volvo Car Group. “Ons wereldwijde partnerschap met Waymo biedt nieuwe en opwindende zakelijke kansen voor Volvo Cars, Polestar en Lynk & Co.”

Adam Frost, Waymo

“Deze belangrijke samenwerking met Volvo Car Group helpt de weg vrijmaken voor de uitrol van de Waymo Driver in het buitenland in de komende jaren, en is een belangrijke mijlpaal in de zeer competitieve autonome voertuigindustrie”, aldus Adam Frost, Chief Automotive Officer van Waymo. “Volvo Car Group deelt onze visie om een ​​autonome toekomst te creëren waarin wegen veiliger zijn, en vervoer toegankelijker en groener is. We zijn verheugd Volvo Car Group te verwelkomen als onze nieuwste autopartner. ”

Misschien vind je deze berichten ook interessant