Home Bots & Brains ‘Veel mystiek en innovatietheater rond AI’

‘Veel mystiek en innovatietheater rond AI’

door Marco van der Hoeven

“Er is veel mystiek en innovatietheater rond AI”, zegt Heere Blokhuis van SAS Nederland in deze reportage vanaf de Wold AI Summit 2019. Er gebeurt weliswaar veel rond AI, maar niet in het primaire bedrijfsproces. Waar dit wel gebeurt kan het veel opleveren. Laurence van der Sande van Accenture beschrijft een case waar het optimaliseren van een verkoopteam bij een klant een stijging van de conversie met 30% opleverde, bij een ROI van 3 maanden.

Malta

Naast bedrijven waren ook een aantal landen aanwezig die zich willen profileren op het gebied van AI. Malta probeert zich te positioneren als Europese hub voor de ontwikkeling van AI, en Canada wil met een gunstig vestigingsklimaat bedrijven binnenhalen die onder meer via Canada de Amerikaanse markt willen bedienen. Daarom was bij World Summit AI ook Valérie Plante, de burgemeester van Montreal, aanwezig.

Ethische AI

Maar bij deze derde editie van World Summit AI ging het niet alleen over de zakelijke kant van kunstmatige intelligentie, ook ethiek en verantwoord ondernemen speelden een belangrijke rol. Zo vertelt Sarah Porter in deze video dat eventorganisator Inspired Minds nadrukkelijk AI wil verbinden aan de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties. Ook prins Constantijn benadrukte in zijn openingstoespraak dat AI ingezet zou moeten worden om mensen te helpen.

Misschien vind je deze berichten ook interessant

1 comment

Women in AI presenteert nieuwe Raad van Bestuur | Rockingrobots 25 maart 2020 - 08:01

[…] Women in AI heeft de nieuwe Raad van Bestuur gepresenteerd. Voorzitter is Sarah Porter, oprichter en CEO van InspiredMinds!, en organisator van World Summit AI. […]

Comments are closed.