Home Bots & Business Universal Robots lanceert robot met hogere payload

Universal Robots lanceert robot met hogere payload

door Pieter Werner

Universal Robots (UR) heeft de UR10e gelanceerd, waarvan de payload werd verhoogd van 10 naar 12,5 kilo. Deze cobot beschikt daardoor over meer toepassingsmogelijkheden, zoals palletiseren, machinebelading en verpakken.

Kim Povlsen, President van Universal Robots: “Universal Robots zet zich in voor continue verbetering op basis van gesprekken met klanten en door te profiteren van belangrijke marktkansen. Onze klanten gebruiken UR-cobots al voor veel verschillende toepassingen op het vlak van palletiseren. Om op die behoefte in te spelen, hebben we de UR10e geüpgraded met ondersteuning voor een grotere payload, waardoor klanten de cobot voor nieuwe toepassingen kunnen inzetten.”

De UR10e is nu in te zetten voor het palletiseren van verpakkingen met een maximaal gewicht van tien kilo en een grijper van 2,5 kilo. De UR10e is veelzijdiger voor wat betreft de verwerking van materialen, zoals het laden en lossen van zwaardere onderdelen in machinebeladingstaken en het verpakken van zwaardere items. De verbeterde payload van de UR10e ontlast medewerkers en resulteert in betere ergonomische werkomstandigheden.

Povlsen: “Door niet-ergonomische activiteiten over te nemen, verhogen UR-cobots de productiviteit, verbeteren ze de productkwaliteit en helpen ze bedrijven om het meeste te halen uit het creatieve en probleemoplossende vermogen van hun medewerkers, zonder ze gevaarlijke of repetitieve taken te laten uitvoeren.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant