Home Bots & Business UiPath op weg naar beursnotering

UiPath op weg naar beursnotering

door Marco van der Hoeven

UiPath heeft op een conceptregistratieverklaring ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor een voorgenomen beursgang. Het aantal te verkopen aandelen en de prijs zijn nog niet bepaald.

UiPath wil de openbare aanbieding starten na voltooiing van het SEC-beoordelingsproces, onder voorbehoud van markt- en andere voorwaarden. UiPath maakt een extreem snelle groei door en werd eerder door Gartner gepositioneerd als leider in het 2020 “Magic Quadrant for Robotic Process Automation”.

Markt in beweging

Gartner schreef hierover: “De RPA-markt groeit snel, nu gevestigde leveranciers hun marktpositie verdedigen en hun aanbod verder ontwikkelen.” Het rapport zegt verder: “In het tweede jaar van dit Magic Quadrant is de lat hoger gelegd voor de levensvatbaarheid, relevantie, groei, omzet van de markt en de manier waarop leveranciers de visie bepalen voor hun RPA-aanbod in een markt in beweging.”

Daniel Dines, medeoprichter en CEO van UiPath, zei destijds: “Wij zijn en blijven een drijvende kracht achter het momentum in de RPA-industrie. Als een van de pioniers in deze markt zal UiPath doorgaan met het maken van gedurfde stappen bij het bouwen van een schaalbaar, bedrijfsklaar platform dat kan meegroeien met klanten tijdens hun automatiseringstrajecten. Ik ben trots op ons bedrijf en de leidende posities die we in de markt blijven innemen. ”

10,2 miljard

En in juli, toen UiPath extra financiering van 225 miljoen dollar ophaalde, bedroeg de waardering van het bedrijf 10,2 miljard dollar. Met meer dan $ 400 miljoen aan ARR is UiPath een van de snelstgroeiende bedrijfssoftwarebedrijven ter wereld. Forrester Research: “Nu we uit de crisis komen, zullen bedrijven naar automatisering kijken als een manier om de risico’s van toekomstige crises voor het aanbod en de productiviteit van menselijke werknemers te verkleinen.” Naarmate automatisering noodzaak wordt in de directiekamer zal UiPath deze financiering gebruiken om zijn investeringen in onderzoek en ontwikkeling te verdiepen.

“Deze financiering stelt ons in staat om onze platformambities te versnellen om aan de stijgende eisen van de klant te voldoen en om de enorme kans te vergroten om automatisering naar een miljard burgerontwikkelaars te brengen – met als resultaat dat elk bedrijf eindelijk een softwarebedrijf wordt”, aldus Daniel Dines. “We zullen ons platform verder ontwikkelen en onze investeringen in AI-aangedreven innovatie en uitgebreid cloudaanbod blijven verdiepen. COVID-19 heeft de kritieke behoefte aan automatisering verhoogd om uitdagingen aan te pakken en waarde te creëren in dagen en weken, niet in maanden en jaren. We zijn toegewijd om harder te werken om onze klanten te helpen evolueren, transformeren en snel slagen in het nieuwe normaal. ”

Strategische noodzaak

“Automatisering, vergelijkbaar met cloud computing, is een strategische noodzaak geworden die de manier waarop organisaties opereren fundamenteel verandert. Het toonaangevende, bedrijfskritische product van UiPath combineert schaalbare software met een intuïtieve gebruikersinterface waarmee bedrijven wereldwijd hun inspanningen op het gebied van digitale transformatie kunnen versnellen ”, aldus Abhi Arun, General Partner bij Alkeon. “UiPath is een van de snelstgroeiende bedrijfssoftwarebedrijven in de technologiegeschiedenis en we kijken ernaar uit om de komende jaren met hen samen te werken, aangezien zij de meest geavanceerde en ontwrichtende automatiseringsplatforms van de moderne onderneming leveren.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant