Home Bots & Business Uber verkoopt divisie autonome voertuigen aan Aurora

Uber verkoopt divisie autonome voertuigen aan Aurora

door Pieter Werner

Aurora, fabrikant van zelfrijdende voertuigen, neemt Uber Advanced Technologies Group (Uber ATG) over, de autonome autodivisie van Uber. Naast de overname van ATG kondigt Aurora ook een strategisch partnerschap aan met Uber dat hun technologie verbindt met het taxi-platform.

Hoewel Aurora als eerste een autonome truck op de markt zal brengen, maakt de relatie met Aurora aanbieder van zowel autonoom vrachtvervoer als passagiersmobiliteit. Om de samenwerking met Aurora te bestendigen investeert Uber $ 400 miljoen in Aurora, en treedt Dara Khosrowshahi, de CEO van Uber, toe tot de raad van bestuur van Aurora.

Bestuurder

Aurora is in 2017 opgericht door een team van experts in autonome voertuigen. Het bedrijf bouwt de Aurora Driver, een platform dat software, hardware en datadiensten samenbrengt voor het besturen van personenauto’s, lichte bedrijfsvoertuigen en zware vrachtwagens voor een breed scala aan toepassingen. Aurora wordt ondersteund door onder meer Amazon en Sequoia en test zijn voertuigen in de Bay Area, Pittsburgh en Dallas. Het bedrijf heeft kantoren in die drie steden en in Bozeman, Montana.

Misschien vind je deze berichten ook interessant