Home Bots & Business Fusie MiR en AutoGuide

Fusie MiR en AutoGuide

door Marco van der Hoeven

Teradyne-dochters Mobile Industrial Robots (MiR) en AutoGuide Mobile Robots zijn gefuseerd tot één leverancier van autonome mobiele robots (AMR’s), een van de snelstgroeiende segmenten in automatisering.

Eind september werd het geïntegreerde bedrijf officieel bekend als Mobile Industrial Robots (MiR), met Walter Vahey, oud-topman van Teradyne, die het roer overnam als president. Het hoofdkantoor bevindt zich in Odense, Denemarken, waar MiR sinds de lancering in 2013 haar wereldwijde activiteiten beheert.

MiR ontwikkelt mobiele robots op de markt die de interne logistiek kunnen beheren. Voorafgaand aan de fusie bood MiR een breed scala aan AMR’s die laadvermogens en pallets tot 3000 pond (1350 kg) konden dragen. Door de combinatie met AutoGuide wordt het portfolio uitgebreid met AMR-trekkers en vorkheftrucks met een hoog laadvermogen die op de MiRFleet-software zullen werken.

Het nieuwe gecombineerde bedrijf heeft 450 medewerkers in dienst, waaronder 250 ingenieurs. MiR is al goed ingeburgerd in de AMR-markt met meer dan 7.000 verkochte AMR’s in meer dan 60 landen. De AMR’s kunnen automatisch en veilig pallets of andere ladingen ophalen, transporteren en afleveren, zelfs in zeer dynamische omgevingen, en daarom vormen ze een veilig en efficiënt alternatief voor traditionele automatisch geleide voertuigen (AGV’s), vorkheftrucks en pallettrucks.

Het inmiddels gefuseerde bedrijf MiR heeft een wereldwijd distributienetwerk met meer dan 200 partners wereldwijd. Naast het hoofdkantoor in Odense, Denemarken, heeft MiR regionale kantoren in Boston; Holbrook, New York; San Diego; Chelmsford, Massachusetts; Georgetown, Kentucky; Singapore; Frankfurt; Barcelona; Tokio; Seoel en Sjanghai.

Misschien vind je deze berichten ook interessant