Home Bots & Brains Terugluisteren: Rocking Robots op Radio Weetlust

Terugluisteren: Rocking Robots op Radio Weetlust

door Marco van der Hoeven

Gisteren was Marco van der Hoeven, hoofdredacteur van Rocking Robots, te gast bij Radio Weetlust. Hij sprak met gastheer Lucien Geelhoed onder meer over de relatie tussen mens en robot, kunstmatige intelligentie, ethiek en autonome wapens. Het interview is hier terug te luisteren.

Radio Weetlust is een project van Leiden European City of Science 2022. Iedere dag van dit jaar om 08.00 uur staat een ander wetenschappelijk onderwerp centraal. Op de tweede dag van dit jaar was dat dus robotics. Bekijk hier alle dagonderwerpen.

De reeks radioprogramma’s is onderdeel van een wetenschapsfestival van 365 dagen dat onder meer bestaat uit tentoonstellingen, workshops, excursies, activiteiten en evenementen. In internationale congressen en wetenschappelijke bijeenkomsten worden de grote vraagstukken van deze tijd belicht.

Universiteit

De locatie van leiden als Europees wetenschapscentrum is toepasselijk, want in Leiden is de oudste universiteit van Nederland gevestigd, opgericht in 1575. In november was de internationale launch van Leiden European City of Science 2022 in Naturalis Biodiversity Centremet Shamila Nair-Bedouelle, Assistant Director-General for Natural Sciences van de UNESCO in Parijs en Jean-Eric Paquet, Director-General Research and Innovation van de European Commissie in Brussel.

Leiden European City of Science 2022 wordt georganiseerd door een speciaal daarvoor opgerichte stichting onder auspiciën van de Gemeente Leiden, Universiteit Leiden, LUMC en Hogeschool, met steun van EuroScience in Straatsburg en de Europese Commissie in Brussel. Onder leiding van directeur Meta Knol heeft Leiden2022 zich in korte tijd ontwikkeld tot een netwerkorganisatie die uiteenlopende partners op lokaal, nationaal en internationaal niveau verbindt.

 

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant