Home Bots & Business Sterk groeiende vraag naar robotcomponenten

Sterk groeiende vraag naar robotcomponenten

door Pieter Werner

De opkomst van slimme fabrieken, e-commerce en op maat gemaakte on-demand productie zorgen ervoor dat robot- en dronecomponenten steeds vaker in niet-industriële sectoren nodig zijn. Het gaat onder meer om robotarmen, sensoren en controllers. Onderzoeksbureau Omdia verwacht daarom dat door automatisering en kunstmatige intelligentie de omzet op die markt in 2025 naar $ 126,3 miljard bedraagt.

Componentbedrijven ontwikkelen steeds meer oplossingen die robots meer capaciteit, snelheid en handigheid bieden. Niet-industriële robottoepassingen nemen snel in aantal toe dankzij technologische vooruitgang die eenvoudigere robotconfiguratie en geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) mogelijk maakt. Hierdoor kunnen robots meer uitdagende taken uitvoeren.

Competitiever

Volgens Glenn Sanders, senior analist bij Omdia, “bieden de menselijke perceptie, objectherkenning, het grijpen en manipuleren van objecten en dubbele grijpers het potentieel om de komende jaren een nog grotere vraag te stimuleren. Aanbieders van componenten breiden hun aanbod uit en startups betreden de branche, waardoor de markt steeds competitiever en diverser wordt. ” Omdia verwacht daarom dat de markt voor robotonderdelen snel zal blijven groeien en tegen het einde van 2025 een wereldwijde omzet van 126,3 miljard dollar zal bereiken.

 

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant