Home Bots & Business OnRobot ontwikkelt eigen software

OnRobot ontwikkelt eigen software

door Pieter Werner

OnRobot brengt met WebLytics zijn eerste softwareproduct op de markt, een oplossing voor productiemonitoring, apparaatdiagnose en data-analyse. WebLytics kan de prestaties van meerdere collaboratieve toepassingen tegelijk en in realtime monitoren, verzamelt apparatuurgegevens van zowel robots als tools en zet deze om in visuele informatie op apparaat- en toepassingsniveau.

De oplossing verschaft inzichten in hoe goed een collaboratieve toepassing presteert en biedt live diagnoses, waarschuwingen en preventieve onderhoudsmaatregelen. Hiermee wordt uitvaltijd van een robot tot een minimum beperkt. WebLytics integreert de wereldwijd erkende industriestandaard OEE (Overall Equipment Effectiveness) en identificeert real-time trends in de robotcel, waaronder patronen, pieken en verstoringen in de productiviteit van de toepassing.

Productietijd

OEE meet het percentage van de productietijd dat werkelijk productief is. Een score van 100% geeft aan dat de collaboratieve toepassing alleen goede onderdelen produceert, zo snel mogelijk en zonder downtime. Door gebruik te maken van deze OEE-metingen, kan WebLytics bepalen of het productieproces op optimale snelheid verloopt en kan het de kwaliteit van de applicatiecycli bewaken en analyseren. Dit zijn voor iedere fabrikant belangrijke inzichten.

WebLytics kan rapporten uitdraaien over het gebruik van de robotarm en OnRobot-tools zoals grijpers, camera’s en sensoren, maar ook over het aantal veiligheidsstops en het aantal uitgevoerde cycli terwijl een toepassing nog loopt. Wanneer er wijzigingen worden aangebracht in een robotcel, zoals het aanpassen van de snelheid van een robot of de instellingen van een grijper, kan WebLytics ook automatisch rapporteren over de impact van die wijzigingen op de prestaties van de applicatie.

Anomalieën

Als er na de implementatie anomalieën optreden in de collaboratieve toepassing, stelt WebLytics gebruikers in staat om de gegevens die rechtstreeks van de robot(s) en tools zijn verzameld te analyseren en over de bevindingen te rapporteren met behulp van aanpasbare dashboards.

De WebLytics-server kan op een werkvloer worden geïnstalleerd via het lokale netwerk of worden toegevoegd aan een virtueel netwerk dat verbinding maakt met de robotcel. Verzamelde data wordt lokaal opgeslagen op de WebLytics-server. Ondertussen is de ingebouwde webserver van WebLytics altijd toegankelijk vanaf het netwerk van de werkvloer of overal ter wereld via een beveiligde HTTPS-verbinding.

Misschien vind je deze berichten ook interessant