Home Bots & Business Simbe lanceert versie 3.0 van inventarisrobot Tally

Simbe lanceert versie 3.0 van inventarisrobot Tally

door Pieter Werner

Simbe Robotics heeft vandaag Tally 3.0 gelanceerd, de nieuwste versie van zijn autonome retailrobot. Tally 3.0 bevat verbeteringen aan het optische systeem van de robot, is sterker en bter manoeuvreerbaarheid. Ook heeft deze versie heeft bovendien voor het eerst een ingebouwde dataprocessor.

De verbeterde optica combineert nieuwe autofocusmogelijkheden met meer geavanceerde sensoren die de dieptewaarneming verbeteren, waardoor Tally de inventaris overal in de winkel efficiënt kan analyseren. Ook is de nieuwe versie wat hoger om ruimte te maken voor extra Intel  RealSense diepte- en RGB-camera’s om meer producten op de plank te ‘zien’, inclusief items op de bovenste plank.

Nauwkeurig

Het nieuwe optische systeem legt nauwkeurig schaplabels vast en leest gegevens tot op een afstand van 50 centimeter, waardoor de herkenningsnauwkeurigheid van de robot tot bijna 99% wordt verbeterd en hij zijn werk kan doen zonder zijn verplaatsingssnelheid te vertragen. Met deze toevoegingen aan het ontwerp kan de robot nauwkeurig inventarisgegevens vastleggen van elke winkelinrichting of variabele stelling, van producten op standaardrekken tot artikelen die in koelers in de vriezergangen zijn gestapeld.

Robuust

Bovendien heeft Simbe de nieuwste mobiele technologie gebruikt om een ​​meer kosteneffectieve en veerkrachtige Tally-robot te creëren met dezelfde compacte, slanke vorm. Ontworpen voor prestaties op de lange termijn met minimaal onderhoud, is Tally volgens de fabrikant nu vijf keer zo robuust, waardoor Tally’s levenslange verplaatsingscapaciteit toeneemt tot meer dan 5.000 mijl per robot.

Hybride gegevensverwerking

Terwijl Tally winkelgangen doorkruist en real-time schapgegevens vastlegt, wordt de voorraadinformatie vervolgens naar het eigen cloudplatform van Simbe gestuurd, waarmee winkelteams high-definition 3D-afbeeldingen van de schappen kunnen samenvoegen. Tally 3.0 is voorzien van het NVIDIA Jetson GPU-versnelde embedded computerplatform, waardoor de volgende iteratie van Tally nog efficiënter kan zijn door zijn diepgaande computervisie en AI-algoritmen op de rand uit te voeren.

Deze extra verwerkingscapaciteit en unieke hybride benadering verbetert de efficiëntie van de gegevensverzameling van Tally, waardoor Simbe’s klanten sneller en naadloos schapinformatie krijgen en de kosten voor het vastleggen en uploaden van de robotgegevens naar de back-endsystemen van detailhandelaren tot een minimum worden beperkt.

Misschien vind je deze berichten ook interessant