Home Bots & Business Gartner: wereldwijde IT-uitgaven groeien 4% in 2021

Gartner: wereldwijde IT-uitgaven groeien 4% in 2021

door Marco van der Hoeven

Volgens Gartner zullen de wereldwijde IT-uitgaven in 2021 $ 3,8 biljoen bedragen, een stijging van 4% ten opzichte van 2020. Dit jaar zullen de IT-uitgaven naar verwachting uitkomen op een totaal van $ 3,6 biljoen, een daling van 5,4% ten opzichte van 2019.

Analisten bespraken deze cijfers voor de wereldwijde IT-markt tijdens de digitale editie van Gartner IT Symposium / Xpo Americas, dat deze week plaatsvond. “In de 25 jaar dat Gartner IT-uitgaven heeft voorspeld, is er nog nooit een markt geweest met zoveel volatiliteit”, zegt John-David Lovelock, Distinguished Research Vice President bij Gartner. “Hoewel er unieke stressfactoren zijn opgelegd aan alle industrieën naarmate de aanhoudende pandemie zich ontvouwt, doen de organisaties die al meer digitaal waren tijdens de crisis het beter en zullen ze blijven bloeien tot in 2021.”

Hyperautomation

Alle IT-bestedingssegmenten zullen naar verwachting in 2020 dalen. Bedrijfssoftware zal naar verwachting het sterkste herstel vertonen in 2021 (7,2%) als gevolg van de versnelling van de digitaliseringsinspanningen door bedrijven die extern personeel ondersteunen, virtuele diensten leveren zoals afstandsonderwijs of telezorg, en het gebruik van hyperautomatisering om ervoor te zorgen dat aan pandemie-eisen wordt voldaan .

Datacenters

Uitgaven aan datacentersystemen zullen in 2021 de op één na hoogste groei van 5,2% meemaken, aangezien hyperscalers de wereldwijde datacenteruitbreiding versnellen en reguliere organisaties de uitbreidingsplannen voor datacenters hervatten en het personeel fysiek weer ter plaatse kan zijn.

Ondanks de toename van de cloudactiviteit in 2020, toen organisaties overschakelden naar een omgeving waarin eerst op afstand moest worden gewerkt, zullen zakelijke clouduitgaven – die in meerdere categorieën vallen – pas in 2021 worden weerspiegeld in de inkomsten van leveranciers.

Cloud

“Door de vertraging van de uitgaven die plaatsvond van ongeveer april tot en met augustus van dit jaar, in combinatie met de ‘probeer voordat je koopt’-programma’s van cloudserviceproviders, verschuift de cloudopbrengst uit 2020″, aldus Lovelock. “Cloud had dit jaar een bewijs: het werkte tijdens de pandemie, het werd opgeschaald en het verkleinde. Dit bewijspunt zal tot 2022 een versnelde penetratie van wolken mogelijk maken. Met onzekerheid over de inkomsten, waardoor geld van koning naar keizer wordt, geven CIO’s nu prioriteit aan IT-projecten waarvan de time-to-value het laagst is”.

Klantrelatiebeheer

“Bedrijven hebben meer IT te doen en minder geld om het te doen, dus trekken ze geld uit de gebieden die ze zich kunnen veroorloven, zoals het vernieuwen van mobiele telefoons en printers. Daarom zal er minder groei zijn in de segmenten apparaten en communicatiediensten. , ” Voegde Lovelock toe. “In plaats daarvan geven CIO’s meer uit aan gebieden die hun digitale zaken zullen versnellen, zoals IaaS of software voor klantrelatiebeheer.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant