Home Bots & Business ABB lanceert zijn kleinste industriële robot

ABB lanceert zijn kleinste industriële robot

door Pieter Werner

ABB heeft zijn kleinste industriële robot ooit gelanceerd. De nieuwe IRB 1010 is onder meer gericht op elektronicafabrikanten die slimme horloges, oortelefoons, sensoren en gezondheidstrackers produceren.

De IRB 1010 is ontworpen voor de krappe ruimtes en speciale machines die typisch zijn voor elektronicaproductieomgevingen. Met een bereik van 370 mm en een basis van 135 mm bij 250 mm is de IRB 1010 30 procent kleiner dan de huidige kleinste robot van ABB, de IRB 120. Deze compacte afmetingen vergroten het aantal cellen dat in productieruimten kan worden geplaatst, waardoor fabrikanten een boost kunnen geven uitvoer via fabriekslay-outs met een hogere dichtheid.

De IRB 1010 kan lasten tot 1,5 kg aan en heeft het hoogste laadvermogen in zijn klasse, met de mogelijkheid om tot drie keer meer gewicht op te tillen dan vergelijkbare robots. Dit verhoogde laadvermogen – in combinatie met een luchtslang met een grotere diameter die extra kracht biedt voor vacuümzuigen – maakt gelijktijdige behandeling van meerdere objecten mogelijk, waardoor meer objecten per uur kunnen worden verwerkt. Het opent ook mogelijkheden voor nieuwe toepassingen, waaronder het afpellen van films, material handling, assemblage, lijmen en inspectie.

“De markt voor draagbare slimme apparaten versnelt snel, met prognoses voor een groei met dubbele cijfers tussen 2022 en 2028”, zegt Rui Liang, Managing Director van de elektronica-businessline van ABB Robotics. “Om aan deze groei te voldoen willen bedrijven compacte robotoplossingen die geschikt zijn voor smalle productieruimten in productielijnen voor elektronica en die nauwkeurig kunnen omgaan met de kleine componenten die in draagbare apparaten worden gebruikt. Met een laadvermogen van 1,5 kg, voldoet onze IRB 1010 aan deze eisen, waardoor bedrijven de output en productiviteit kunnen maximaliseren met behoud van de hoogste productkwaliteit.”

Misschien vind je deze berichten ook interessant