Home Bots & Business Robots in nieuw logistiek centrum van KION

Robots in nieuw logistiek centrum van KION

door Pieter Werner

Dematic gaat het nieuw te bouwen onderdelenmagazijn van moederbedrijf KION Group robotiseren. Dit project is onlangs gestart op een locatie in Kahl am Main, vlakbij Aschaffenburg in Duitsland. Na de voltooiing over ongeveer twee jaar gaan meerdere merken van de KION Group het magazijn gebruiken om reserveonderdelen aan klanten in Europa te kunnen leveren.

Het plan is om een hoge dynamische Dematic Multishuttle met zo’n 110.000 opslaglocaties en 150 shuttles te installeren, voor de automatische opslag en het orderpicken. Tevens gaat het bedrijf, met het hoofdkantoor gevestigd in de Verenigde Staten, een schaalbaar hoogbouwmagazijn met zes gangpaden en een silo-inrichting met circa 24.000 palletplaatsen bouwen. Linde Material Handling, onderdeel van KION, gaat voor deze nieuwe locatie meerdere autonome mobiele robots (AMR’s) leveren.

De multishuttle van het nieuwe magazijn kan verschillende afmetingen bakken en containers verwerken, om goederen automatisch op te slaan en op te halen. Artikelen die te groot zijn en dus niet in de multishuttle worden opgeborgen, worden op pallets verpakt en opgeslagen in een van de zes gangen van het  hoogbouwmagazijn. Een bijzonder aspect van deze installatie is dat er een multishuttle wordt geïnstalleerd op een circa vijf meter hoge stalen constructie. De stations voor het orderpicken, verpakken en andere operaties, worden onder het multishuttle-platform geplaatst. Het efficiënt en geautomatiseerd aan- en afvoeren van de goederenstroom wordt uitgevoerd door modulaire elektrische transportsystemen van Dematic, in combinatie met de AMR’s van Linde MH.

“Dit sterk geautomatiseerde nieuwe onderdelenmagazijn wordt voor Dematic en de hele KION Group een vlaggenschipproject en ook een goed voorbeeld van onze verenigde krachten en eigen technologieën binnen KION”, zegt Andrea Campora, Senior Vice President van Dematic in EMEA. “Dematic en Linde gaan dit magazijn na voltooiing gezamenlijk gebruiken. Dat levert tevens een nauwere integratie tussen medewerkers uit verschillende disciplines op, die daarbij kunnen profiteren van elkaars expertise.” Terwijl Dematic een specialist is in het Supply Chain Solutions (SCS) segment van KION, heeft Linde vooral expertise in het segment van de Industrial Trucks & Services (ITS).

Behalve efficiëntere processen biedt het nieuwe onderdelenmagazijn ook nog andere voordelen. “Het magazijn stelt ons in staat om de productiecapaciteit uit te breiden, minder afhankelijk te worden van externe leveringen en de verdere groei van onze business in alle Duitstalige landen en daarbuiten te faciliteren.” Het nieuwe magazijn maakt naar verwachting een 100% beschikbaarheid van reserveonderdelen mogelijk en een hogere klanttevredenheid door snellere leveringen. Door de milieuvriendelijke constructie en een fotovoltaïsch systeem, helpen CO2-besparingen ook mee om de site meer klimaatneutraal te maken.

“Door het verhoogde serviceniveau kan het hele systeem orders verwerken die dezelfde dag tot 16.00 uur arriveren”, legt Campora uit. “Deze kunnen daarna in transit zijn, of de volgende dag al op locatie arriveren.”

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant